fbpx

Publicerad 21 november, 2014 - Shopping

Ekologisk galleria har öppnat på Storgatan

Ecogallerian.
Fredag 21 november öppnade Eco Market på Storgatan 41. Här hittar du ekologiska kläder av hampa, bambu och cellulosa, men även en re-designverkstad och ett klädbibliotek.

Bakom Eco Market står föreningen Eco Fashion – en ideell förening som grundades i Göteborg i november 2010 med syfte att främja ett ekologiskt hållbart samhälle. Eco Fashion har, förutom att vara ett nätverk och en informationskanal om hållbara kläder, länge eftersträvat en ekologisk galleria för att öka tillgängligheten av hållbara produkter för allmänheten.

– I början av oktober skrev vi på kontraktet för en lokal på Storgatan 41 på 137 kvm, och syftet är att ha så många hållbara aktörer som möjligt, säger Karla López Rivera, en av personerna bakom ekosatsningen, och fortsätter:
– Allt är inte klart än men tanken är att kanske ha en re-design verkstad, ett klädbibliotek och eventuellt lagningsarbete. Det som är klart är att flera företag kommer att sälja ekologiska kläder och accessoarer med certifiering eller av miljövänligare material än bomull så som bambu, hampa, cellulosa med mera. Det kommer även att finnas re-designers som gör unika kläder och accessoarer av återvunnet material. Flera av de produkter som kommer att säljas kommer att vara producerade under schysta villkor.

I dagsläget har 15 företag skrivit kontrakt med Eco Gallerian, men det blir fler. Än finns det yta kvar i den stora lokalen.
Följ Eco Market på Facebook.