fbpx

Publicerad 24 februari, 2014 - Mat & dryck

Ekocafé i nya Stadsbiblioteket

Kaffe och bulle. Foto: fotoakuten.se
Frukostpaket, afternoon tea, säsongsanpassade sallader och ekologiskt – det är några av de saker som kommer att finnas på Stadsbibliotekets nya caféer.
– Det är viktigt för oss med ett sortiment som passar alla, säger Pontus och Andreas, killarna bakom caféet Roots.

Pontus och Andreas har en gemensam bakgrund från Bergstrands kafferosteri. Pontus även har varit kökschef på Marstrands wärdshus medan Andreas har varit restaurangchef och startat egen salladsbar. I deras planer för caféet ingår just sallader med säsongsbaserade råvaror och hembakat bröd. För morgonpigga besökare kommer det att finnas frukostpaket och på eftermiddagen serveras afternoon tea med scones.
Andreas och Pontus, Tea Garden of Sweden.
Andreas och Pontus kommer att driva caféet i Stadsbiblioteket.

Allt kaffe och te i både café och kaffebar kommer att vara 100 procent ekologiskt och tanken är att hela menyn liksom råvarorna ska anpassas efter säsong och årstid med bland annat varma soppor på vintern.
– Det är viktigt för oss att ha ett sortiment som passar alla: liten som stor, folk från olika kulturer och med olika allergier. Besökarna på stadsbiblioteket är av en bred publik och alla ska vara välkomna, säger Pontus och fortsätter:
– Det här ska bli en god mötesplats. Det blir ett samarbete mellan oss och Stadsbiblioteket som efter ombyggnationen och renoveringen kommer kunna stoltsera med Göteborgs fräckaste och mest inbjudande lokaler. Vi är otroligt glada över att få vara en del av det.

Vad caféet ska heta blev precis klart. Namnet blev Roots – riktigt passande tycker vi på avenyn.se!