fbpx

Publicerad 14 mars, 2012 - Mat & dryck, Södra vägen

Dinner 22 får bakficka

[slideshow id=55]

Besök Drinks 20

Södra vägen 20
eller
Drinks20.se

Snart öppnar ett nytt ”it”-ställe i Avenyområdet för dig som gillar drinkar, häng med vänner och smårätter. Den 16 mars slår Drinks 20 upp portarna på Södra vägen 20. Här är menyn fokuserad på svenskt med cocktails och plockmat som andas västkusten.
– Vi kommer att servera goda drinkar på ett nytt sätt och på en fantastiskt solsida, säger Cilla Azar.

Som namnet förtäljer kommer fokus hos Drinks 20 att ligga på cocktails. Men det kommer också att bjudas på plockmat.
– Hit går man inte för att dinera om man är hungrig. Det är mer ett ställe att gå till innan eller efter teatern eller mässan. Vi vill ju inte konkurrera med oss själva, säger Cilla Azar.

Bakom Drinks 20 står nämligen gänget bakom grannen Dinner 22. Det är alltså som en bakficka till restaurangen på Södra vägen 22 som slår upp på Södra vägen 20. Men som Dinner 22-gäst kommer man att känna igen sig på nya stället när det kommer till råvaror och sortiment.
– Vi kommer att fortsätta att ha fokus på svenska råvaror. Det kommer att synas både bland dryckerna och maten vi serverar, säger Cilla Azar och fortsätter:
– Med åtta italienska restauranger runt omkring oss är det viktigt att sticka ut lite och köra vår egen grej.

Den svenska fokusen i menyn kommer bland annat att visa sig genom att de cocktails som serveras på Drinks 20 görs på svensk snaps, gin och vodka. Och ölen kommer från västsvenska ölbryggerier.
– Maten kommer att bestå av svenska råvaror. Vi kommer att servera mat på plankor med svenska ostar, chark och fisk- och skaldjur, säger Cilla Azar.
– Vi kommer också att ha mycket vin på glas med bra priser. Det blir lite snällare prisklasser på öl och vin.

Inredningen kommer att gå i lantlig stil i en korsning med jägarstuga och mormors sommarstuga.
– Det blir väldigt pittoreskt som andas barndom med gamla böcker och mormors gamla trädgårdsstolar. Det blir stilrent, modernt och avskalat, men med detaljer och minnen. Man måste komma och titta för att förstå.

Hur kom ni på idén?
– Många vill bara ha något och dricka eller enkelt och äta. Men alla andra verksamheter på Södra vägen har fokus på mat. Dinner 22 har redan nu ett nordiskt tema, där vi tar inspiration från det svenska köket. Jag tror på det svenska. Det är roligt att det finns ett stort intresse både från göteborgarna och internationella gäster som besöker Svenska mässan. Vi har ett fantastiskt bra svenskt kök och våra köksmästare brinner för detta. Med så många bra svenska gin- och ölsorter finns ingen anledning att köpa internationellt.

Vad ska man inte missa från er meny?
– Testa vår cocktails som serveras i syltburkar. Vi har snöat in oss på gin, så prova våra fina gindrinkar! Nils Oscar är vårt husgin.
– Och att all mat serveras på plankor är lite eget. Så ta en chark-, ost- eller västkusttallrik.

Lokalen kommer att rymma 40 platser inne och 70 sittplatser utomhus. Öppettiderna för Drinks 20 är 17.00-01.00 måndag till söndag.