fbpx

Publicerad 1 september, 2016 - Blogg

Convendum blir hyresgäst på Avenyn 21

avenyn21_c
Nästa sommar öppnar Convendum i Wallenstams fastighet på Avenyn 21. Cirka 4 300 kvadratmeter och sju våningar fylls då med aktivitetsbaserade öppna coworking-ytor. Bottenvåningen kommer att vara öppen för allmänheten med spännande publik verksamhet.

Convendum kommer att fylla de sju våningarna kommer att vara fyllda med kontorsrum, lounge, konferenscenter, restaurang, café, musikstudios, showrooms och gym för sina kunder.

– Vi ser detta som ett mycket positivt tillskott på Avenyn. Convendum står för en modernisering med kreativa och urbana lösningar i ett välpaketerat koncept som möter det mobila arbetssättet. Dessutom bidrar etableringen till att det öppnas nya möjligheter för samverkan, utveckling och trivsam tillvaro mitt på Göteborgs paradgata, vilket känns fantastiskt roligt, säger Thomas Dahl, vice vd för Wallenstam.

Convendum arbetar för att utveckla kontorsmarknaden med en tillgänglighet som stimulerar samhörighet, kreativitet och nätverk. Bolaget ägs av entreprenörerna Håkan Jeppsson, grundare av Feelgood, tillsammans med bland andra Per Sundin, vd Universal Music, Ash Pournouri, grundare av At Night Management och Symposium Stockholm samt Staffan Holm, Styrelseordförande Live Nation Sweden.

– Den digitala utvecklingen har förändrat dagens arbetssätt vilket ställer nya krav på kontoret som arbetsplats och mötes- och kommunikationsplattform. Vårt koncept ger företag nya möjligheter till flexibla kontor med den senaste tekniken i bästa cityläge. Efterfrågan är stor och en etablering på Avenyn känns helt rätt för Convendum, säger Håkan Jeppsson, vd på Convendum.

Wallenstam har nyligen utvecklat och byggt om Kopparhuset på Avenyn, som utvecklats till ett levande kvarter med internationell prägel av butiker, restauranger och kontor. Fastigheten på Avenyn 21 ingår i utvecklingen av Mid Avenue och omfattar Avenyn 21-25 och Teatergatan 22-26. Arkitekt är Wingårdhs arkitektkontor.