fbpx

Publicerad 12 januari, 2016 - Kultur & nöje, Mat & dryck

Budgetlyxa på Avenyn

is på heden, heden, skridskor, avenyn

Sista dagarna före löning i januari och ont om pengar? För en liten peng kan man också ha roligt och hitta på saker. Här tipsar vi om Avenyn och Avenyområdets bästa budgettips för både små och stora som vill aktivera sig.

Trädgårdsföreningen och Palmhuset

Ingång från Bältesspännarparken eller Nya Allén
Trädgårdsföreningen öppet alla dagar 07-18
Palmhuset öppet alla dagar 10-16
Fri entré
I Palmhuset kan du se och njuta av den blommande växtligheten. Eller varför inte ta en promenad i trädgårdsföreningen för att njuta av vintersolen och den härliga snön. För barnen finns den nya och omtyckta lekplatsen att hänga på eller varför inte ta med pulkan och åk på lagom sluttande kullarna.

Is på Heden

Parkgatan 41
Öppettider är väderberoende, se deras hemsida för aktuella öppettider
Entré 30 kronor, hyra skridskor 30 kronor, hyra hjälm 10 kronor
Testa dina snabba fötter med härliga skridskoskär på Hedens is. Här hittar du stans bästa skridskoåkning, stor och rymlig is. Om du börjar frysa eller magen knorrar finns skridskokiosken med både varma drycker och mättande mat.

Stadsbiblioteket

Götaplatsen
Öppettider Må-Fr 9-21, Lö-Sö 10-18
Fri entré
Har du inte varit inne i det om- och tillbyggda Stadsbiblioteket ännu? Då rekommenderas verkligen ett besök till deras 12 000 m2! Sätt dig ner och läs en tidningen, hitta en bok att låna med dig hem eller varför inte lyssna på en föreläsare och delta i någon av alla aktiviteterna? Den populära barnavdelningen går inte att missa. Om magen skulle börja knorra hittar du Roots (en trappa upp), ett ekologiskt café med både mat och fika.

Göteborgs Konstmuseum, Konsthallen och Hasselblads center

Götaplatsen
Öppettider för Göteborgs Konstmuseum/Konsthallen/Hasselblads center. Se respektive hemsida för aktuella utställningar.
Ti, To 11-18 On 11-20 Fr–Sö 11-17

Röhsska museet

Vasagatan 37-39
Öppettider för Röhsska museet
Ti 12-20 On-Fr 12-17 Lö-Sö 11-17
Entré 40kr för ett årskort
För endast 40 kr kan du köpa ett årskort som sedan gäller på många av stadens museum under hela året, bland annat museerna i Avenyområdet. Missa inte Röhsska museet och deras unika designsamling eller de klassiska samlingarna på Göteborgs konstmuseum. Spana in museernas hemsidor genom att se vad de har för aktiviteter just idag.

Frukost på City Hotel

Lorensbergsgatan 6
Må-Fr 6.30-9.30 Lö-Sö 7.30-10.30
75 kronor Vad är lyxigare än hotellfrukost? Lyxa till det ordentligt med City Hotels frukostbuffé som bara kostar 75 kronor! Njut av juice, te, kaffe, bröd, yoghurt, nygräddade våfflor och mycket mer! Ingång via hotellet.

Exercisparken

Heden, Södra vägen 29
Öppet dygnet runt
Fri entré
Lekplats och spontanidrottsplats – här finns något för alla; gungor, sandlådor, klätterlek, basketplan, boule med mera. Vid bra väder är detta perfekt för en kortare utflykt som säkert förgyller barnens dag.

Spårvagnssightseeing

Ladda ner appen Spårvagnssightseeing (finns för både Iphone och Android)
Appen är gratis, endast biljett för spårvagnen behövs (som du kan köpa i appen)
Om vädret inte tillåter någon uteaktivitet kan du passa på att åka på sightseeing i Göteborg! Ladda ner appen och gå till närmaste hållplats. Turen tar cirka en timme och information läses upp för dig. Turerna startar och slutar på samma hållplats. Perfekt sätt att lära sig lite mer om sin stad!

Om du hellre sitter inne i värmen så rekommenderas ett besök på något av alla caféer eller restauranger i Avenyområdet, i vår fikaguide har vi samlat de bästa caféerna eller för en bit större mat kan du hitta en bra restaurang på våra sidor för mat och dryck