fbpx

Publicerad 23 januari, 2013 - Mat & dryck

Brasserie Lipp får ny delägare


Brasserie Lipp firade sitt 25-års jublieum för drygt ett år sedan och har sedan starten 1986 varit en populär restaurang bland göteborgare. Nu får de en ny delägare: Richard Waje, tidigare köksmästare på Lipp.
– Jag har alltid tyckt att det är ett fantastiskt ställe, säger Richard.

Det blir ett kärt återseende när Richard Waje kommer tillbaks till Avenykrogen efter sju års frånvaro.
– Jag har alltid tyckt att det är ett fantastiskt ställe och det har stor potential. Men jag kände att om jag skulle satsa ville jag göra det som delägare, säger Richard Waje som, före uppehållet, arbetade i 13 år som köksmästare.

Med sig in i köket tar han med sig Karin Andersson, tidigare finalist i Årets Kock.
– Hon ska se till att vi får en lite kvinnligare brasserietouch och inte så tung gubbmat. En lite fräschare känsla helt enkelt, säger Richard.

Vad betyder det för Brasserie Lipp att Richard Waje kommer tillbaka?
– Köket är hjärtat i verksamheten, så jag tycker att det är fantastiskt kul att Richard är tillbaka, säger Ulla Bäckström, huvudsaklig delägare av Lipp. Jag vet ju hans kapacitet i köket och hur han till 100% värnar om kvalitet i sina kokkonster och val av råvaror. Karin Andersson är också en otrolig tillgång, och tillsammans kommer de att kunna erbjuda Göteborgarna många härliga smakupplevelser.

Vad kommer ni att fokusera på nu?
– Med Waje satsar vi förstås på att ytterligare höja kvaliten i matsalen. Det ska finnas något för alla målgrupper och plånböcker, men allt ska vara vällagat. Vi hade stängt nästan en vecka i början av januari för att renovera köket och fräscha upp matsalen. Strävan är att bli en naturlig mötesplats där människorna skapar atmosfären och kan njuta av god mat och bra service, säger Ulla.

Lipp kommer fortfarande att erbjuda allt från klassiska rätter till modern crosscooking.
– Citykäk som i London och New York, men avskalat med fokus på råvaran, säger Richard och tillägger:
– Inte för tilljoxat, alltså som jag alltid jobbat.