fbpx

Publicerad 2 september, 2015 - Blogg

Göta invigdes med pompa och ståt

biograf göta, avenyn, invigningIdag återuppstod klassiska biografen Göta på Götaplatsen. Kl. 12 klipptes banden av inga mindre än Ruben Östlund, Thomas von Brömsen och Ulla Skoog.

Efter bandklippningen var det öppet hus på biografen då man kunde se hur nya Göta har blivit. Hela invigningshelgen är det förhandsvisningar av filmer, tävlingar och erbjudanden i kiosken.

Under premiärhelgen blir det förhandsvisning av filmerna Dheepan – Vinnare av Guldpalmen i Cannes 2015, Irrational Man – Woody Allens nya film och Every Thing Will Be Fine av Wim Wenders. På lördag den 5/9 kommer även regissören och producenten för filmen Jag är Ingrid besöka Biograf Göta.

Den 13 oktober 1936 slog Göta upp sina portar för första gången. Nu, nästan 80 år senare, återuppstår Göteborgs anrika biograf på Götaplatsen 9. Göta kombinerar klassisk biografmiljö med modern teknik och komfort. Biografen har 249 platser fördelat på 4 salonger byggda för en maximal biografupplevelse. Göta visar uppmärksammad och prisbelönt film från världens alla hörn med fokus på regi, manus och skådespelarinsatser.

Göta har öppet dagligen och det går att köpa biljetter till premiärhelgen. Se www.sf.se för aktuell repertoar och för att köpa biljetter.