fbpx

Publicerad 27 juni, 2012 - Mat & dryck

Bar Himmel på Götaplatsen

Bar himmel

Adress: Götaplatsen
Webb: barhimmel.se.

Fredagen den 29 juni öppnade paradgatan Avenyns nya uteservering Bar Himmel. Ovanpå det sommarstängda Fond och i valven till Konstmuseet huserar de under hela sommaren.
– Det känns jättekul att få göra något på Götaplatsen, säger Stefan Karlsson, en av tre ägare bakom Bar Himmel.

Namnet Bar Himmel säger det mesta. På terassen framför Konstmuseet på Götaplatsen i Göteborg håller en av stans största och soligaste uteserveringar öppet.
– Det känns jättekul att få göra en uteservering på terassen och att få göra något för alla människorna på Götaplatsen, säger Stefan Karlsson som tillsammans med Bengt Linde och Calle Fouchenette står bakom såväl Bar Himmel som stjärnkrogen Fond.

Det var även samma trio som drev förra årets Bar Himmel, som då låg vid Storan.
– Vi har flyttat himlen till Götaplatsen. Det är samma tanke och koncept som förra året: modern sommarmat med en folklig känsla, säger Stefan Karlsson och fortsätter:
– Det gick så snabbt förra året, i och med att det var en provisorisk lösning med Bar Himmel på Storan. Med vetskapen från förra året, så ska vi bli snäppet bättre i år.

Götaplatsen har en väletablerad plats i alla göteborgares hjärta. Med stans bästa spanarläge och härliga omgivning är det en given sommarplats. Ändå har den inte haft en uteservering tidigare.
– Det är tråkigt att Götaplatsen inte har någon tradition av en uteservering, säger Stefan och fortsätter:
– Vi hoppas verkligen att göteborgare och turister hittar hit, så att vi kan göra Götaplatsen till en mer levande plats.