fbpx

Publicerad 3 juli, 2019 - Blogg, Guide

Avenyns Takbarsguide


Älskar du sommaren, takbarer och goda drinkar lika mycket som vi? Då är Avenyn rätt ställe för dig. Längs gatan finns fyra härliga takbarer som du inte får missa!

CIELO ROOFTOP BAR

Avenyn 6 | hotelbellora.se/cielo
Mitt på avenyn kan du njuta av solen, margaritas och skön musik på Cielo Rooftop Bar som du når via Hotel Bellora. Ta bara hissen upp till sjunde våningen, där kommer du närmre solen och blir en del av himlen. Cielo Rooftop Bar blev dessutom utsedd till en av världens fem bästa takbarer 2016 av Hotels.com!


Foto: Fanny Henricson

EXCET

Vasagatan 52 | excet.se
På vår takterrass är känslan internationell och fräsch. Hit kan du och vännerna gå upp för att njuta av en god cocktail, lite bubbel och ta chansen att snyggdansa till takterrassens alldeles egna DJ. På sommaren öppnar vi upp taket på terrassen helt så att vi kan festa under stjärnorna, med utsikt över Göteborgs takåsar.

FOAJÉBAREN

Götaplatsen 4 | stadsteatern.goteborg.se/restaurang
Med sin position längst upp på Avenyn bjuder Foajébaren på en vacker utsikt över Göteborgs paradgata. Här är du välkommen oavsett om du har biljett till kvällens föreställning eller inte. I baren är menyn säsongsbaserad samt KRAV- och Svanenmärkt. Slå dig ner på restaurangens terass och ta dig något gott att dricka. Sommartid bjuds även på live-spelningar då och då.


Foto: Foajébaren

JOHN SCOTTS AVENYN

Avenyn 15 | johnscotts.se/avenyn
John Scotts takterrass är en härlig terrass med en egen bar. Uppskattar du en skön stämning, god dryck och mat samt härlig utsikt är det hit du och ditt sällskap skall ta er.


Foto: John Scott Avenyn

RUBY BAR

Avenyn 24 | scandichotels.se
Takbaren på våning 7 fylls så väl av soliga sommarnätter som kyliga vinterkvällar. Njut av fin utsikt över Göteborg och Avenyns takåsar. Ett guldläge för att fira någonting speciellt eller möta upp någon man inte träffat på länge. Barpersonalen brinner för att skapa cocktails efter säsong och är kreatörer efter din gom.


Foto: Isabelle Särnhav