Avenyns klubbar

Publicerad

Guide, Kultur & nöje


Avenyn är känd för sitt nattliv, här är det nattklubbstätt likt få andra platser. Men vilket ställe ska man gå till? Som hjälp i klubbdjungeln har vi därför samlat Avenyns nattklubbar i en gemensam guide.

8ight

Avenyn 8
Fredag 17-03 och lördag 23-04 Ålder: x
Göteborgs senaste och absolut hetaste nattklubb heter 8ight. Här kommer du bara in om du lyckats sätta upp dig på gästlistan eller bokat ett bord. Lyxigare och roligare fest är svårt att hitta för tillfället. Klä upp dig, försök att hitta en väg in på listan och kom i tid.

Bryggeriet

Avenyn 3
Fredagar och lördagar 22-03 Ålder: 18
Bryggeriet dansar du till svenska och utländska hits från 70-talet till i dag, ihop med rock och de bästa schlagerlåtarna. Sjung med i refrängerna, spana på grannen och skåla med vännerna – kör så det ryker, det är långt kvar till måndag!

Hard Rock Cafe

Avenyn 10
Fredagar 22-03, lördagar 22-04 Ålder: 25
Dance the night away på Hard Rock Cafes egen nattklubb Studio 29. Såklart har Göteborg sin egen version av den numera klassiska kedjan, och den ligger självklart på Avenyn. Klubben är väl värd ett besök, oavsett om du är urgöteborgare eller här på tillfälligt besök.

Le Pain Français Bistro

Avenyn 7
Fredagar och lördagar 22-03 Ålder: 23
Le Pain Français Bistro är ett franskt matpalats. I bistron finns också allting under ett och samma tak. Här erbjuder de kafé, restaurang och bar med fullständiga rättigheter spritt över fyra våningar med terrass längst upp. Här möts bohemer, kostymnissar, partyprissar och AW-hängare för en fantastiskt kväll med franskt tema.

Locatelli

Avenyn 36
Torsdag till söndag 18-02 Ålder: 18
Med en säregen drinklista, ett spännande kök och Avenyns bästa läge, är Locatelli sedan länge Göteborgs hot-spot nummer ett för en medveten och partysugen publik!

Park Lane

Avenyn 36-38
Fredagar 23-03, lördagar 23-05 Ålder: fredagar 22 och lördagar 25
Park Lane tycker själva att de har Göteborgs bästa party. Här hänger en väldigt blandad publik: det är allt från rosa skjortor till loosefit som syns dansandes bredvid varandra på dansgolvet – ett dansgolv som brukar vara knökat.

Push/SKY

Avenyn 11
Fredagar 22-03, lördagar 22-04 Ålder: 23
Avenyns egna Stureplan är Push. Här erbjuds en intim och diskret festupplevelse med högsta standard och personlig service utan motstycke. Under sommaren 2018 har PUSH öppnat sitt nya koncept SKY, som erbjuder fest under stjärnorna.

The Parlour

Avenyn 2
Fredag 17-03, lördag 12-03, söndag 13-02 Ålder: 23
The Parlour är en nykomling på Avenyn som sägs vara restaurangen som förgyller alla dina sinnen. Deras peruanska kök går bra ihop med de olika kulturer de använder för att bilda en perfekt blandning av olika smaker. På Parlour hittar du även en Cocktail Lounge, här det serveras cocktails hela natten!

Trädgår’n

Nya Allén 11
Lördagar 22-03 Ålder: Rekommenderat 20 år, samt vårdad klädsel
Med två dansgolv och 5 barer är Trädgår’n den största nattklubben i stan. Här dansar du järnet till house och schlager på något av de många dansgolven.

Valand

Vasagatan 41
Fredagar 22-03, lördagar 22-05 Ålder: 22
Ett av stans största nöjespalats med den klassiska nattklubben som aldrig är fel. På Valand kan du skaka loss på det stora dansgolvet eller dricka en bärs eller två i deras rockbar.

Excet

Vasagatan 52
Fredagar 22-03, lördagar 22-05 Ålder: fredagar 20, lördagar 22
Nio barer och fyra dansgolv. Vill du ha hiphop, house eller kanske schlager? Ta en sväng inne på Excet och stanna till vid dansgolvet som lirar din favoritmusik.

Lounge(s)

Avenyn 5
Torsdagar 22-03, fredagar 17-03 (AW 17-22) och lördagar 22-04 Ålder: 25
Bar, lounge och nattklubb: på Lounge(s) trivs nästan alla som gillar fest. Gå vilse bland de många rummen eller njut av luften på takterrassen. När det kommer till musiken ligger fokus på house, och emellanåt dyker en hel del större akter upp här.

Upstairs nightclub

Teatergatan 4, 2 trappor
Fredagar-Lördagar 22-03 Ålder: 30 år
Upstairs är nattklubben och mötesplatsen för dig som söker ett skönt loungehäng tidigt på kvällen, men som sedan övergår till bästa partystämningen. Välkomna två trappor upp till en intim och högst personlig nattklubb med hög standard!

Yaki-Da

Storgatan 47
Onsdagar 20-03, fredagar 20-03, lördagar 20-04 Ålder: 23
Välkommen till stället där hiphop möter indiepop. Med tre våningar som inkluderar en terrass, två dansgolv samt en espressobar så har Yaki-Da något för alla. Yaki-Da är en kontantfri klubb så kom ihåg att ta med kortet!