fbpx

Publicerad 8 februari, 2019 - Guide, Kultur & nöje

Avenyns klubbar


Avenyn är känd för sitt nattliv, här är det nattklubbstätt likt få andra platser. Men vilket ställe ska man gå till? Som hjälp i klubbdjungeln har vi därför samlat Avenyns nattklubbar i en gemensam guide.

8ight

Avenyn 8
Fredag 17-03 och lördag 23-04 Ålder: 23
Göteborgs senaste och absolut hetaste nattklubb heter 8ight. Här kommer du bara in om du lyckats sätta upp dig på gästlistan eller bokat ett bord. Lyxigare och roligare fest är svårt att hitta för tillfället. Klä upp dig, försök att hitta en väg in på listan och kom i tid.

Bryggeriet

Avenyn 3
Fredagar och lördagar 22-03 Ålder: 18
Bryggeriet dansar du till svenska och utländska hits från 70-talet till i dag, ihop med rock och de bästa schlagerlåtarna. Sjung med i refrängerna, spana på grannen och skåla med vännerna – kör så det ryker, det är långt kvar till måndag!

Excet

Vasagatan 52
Fredagar 23-05, lördagar 23-05 Ålder: fredagar 20, lördagar 22
Nio barer, fyra dansgolv. Mitt på Avenyn.
Schlagerbar, housegolv, hitsbar eller takterrass. På Excet behöver du inte välja. Vi har något för alla.

Hard Rock Cafe

Avenyn 10
Fredagar 22-03, lördagar 22-04 Ålder: 25
Dance the night away på Hard Rock Cafes egen nattklubb Studio 29. Såklart har Göteborg sin egen version av den numera klassiska kedjan, och den ligger självklart på Avenyn. Klubben är väl värd ett besök, oavsett om du är urgöteborgare eller här på tillfälligt besök.

Le Pain Français Bistro

Avenyn 7
Fredagar och lördagar 22-03 Ålder: 23
Le Pain Français Bistro är ett franskt matpalats. I bistron finns också allting under ett och samma tak. Här erbjuder de kafé, restaurang och bar med fullständiga rättigheter spritt över fyra våningar med terrass längst upp. Här möts bohemer, kostymnissar, partyprissar och AW-hängare för en fantastiskt kväll med franskt tema.

Park Lane

Avenyn 36-38
Fredagar 23-05, lördagar 23-05, söndagar 23-03 Ålder: fredagar 22 och lördagar 25
Park Lane tycker själva att de har Göteborgs bästa party. Här hänger en väldigt blandad publik: det är allt från rosa skjortor till loosefit som syns dansandes bredvid varandra på dansgolvet – ett dansgolv som brukar vara knökat.

Push

Avenyn 11
Fredagar 22-03, lördagar 22-04 Ålder: 23
Avenyns egna Stureplan är Push. Här erbjuds en intim och diskret festupplevelse med högsta standard och personlig service utan motstycke.

The Parlour

Avenyn 2
Fredag 16-03, lördag 13-03 Ålder: 23
The Parlour är en nykomling på Avenyn som sägs vara restaurangen som förgyller alla dina sinnen. Deras peruanska kök går bra ihop med de olika kulturer de använder för att bilda en perfekt blandning av olika smaker. På Parlour hittar du även en Cocktail Lounge, här det serveras cocktails hela natten!

Trädgår’n

Nya Allén 11
Lördagar 22-03 Ålder: Rekommenderat 20 år, samt vårdad klädsel
Med två dansgolv och 5 barer är Trädgår’n den största nattklubben i stan. Här dansar du järnet till house och schlager på något av de många dansgolven.

Valand

Vasagatan 41
Fredagar 22-03, lördagar 22-05 Ålder: 22
Ett av stans största nöjespalats med den klassiska nattklubben som aldrig är fel. På Valand kan du skaka loss på det stora dansgolvet eller dricka en bärs eller två i deras rockbar.