Avenyns klubbar

Publicerad

Kultur & nöje

Rocking the night away
Avenyn är känd för sitt nattliv. Här är det nattklubbstätt likt få andra platser. Men vilket ställe ska man gå till? Vi har tagit fram guiden för dig.

Bryggeriet

Avenyn 3
Fredagar och lördagar 22-03 Ålder: 18
Bryggeriet dansar du till svenska och utländska hits från 70-talet till i dag, ihop med rock och de bästa schlagerlåtarna. Sjung med i refrängerna, spana på grannen och skåla med vännerna – kör så det ryker, det är långt kvar till måndag!

Excet

Vasagatan 52
Fredagar 22-03, lördagar 22-05 Ålder: fredagar 20, lördagar 22
Nio barer och fyra dansgolv. Vill du ha hiphop, house eller kanske schlager? Ta en sväng inne på Excet och stanna till vid dansgolvet som lirar din favoritmusik.

Hard Rock Cafe

Avenyn 10
Fredagar 22-03, lördagar 22-04 Ålder: 25
Dance the night away på Hard Rock Cafe. Så klart har Göteborg sin egen version av den numera klassiska kedjan, och den ligger självklart på Avenyn. Klubben är väl värd ett besök, oavsett om du är urgöteborgare eller här på tillfälligt besök.

Le Pain Français Bistro

Avenyn 7
Fredagar och lördagar 22-03 Ålder: 23
Takterassen på Le Pain Français senaste satsning är så nära du kan komma Paris, utan att lämna Göteborg. Här möts bohemer, kostymnissar, partyprissar och AW-hängare för en fantastiskt kväll med franskt tema.

Lounge(s)

Avenyn 5
Fredagar 17-03 och lördagar 22-04 Ålder: 25
Bar, lounge och nattklubb: på Lounge(s) trivs nästan alla som gillar fest. Gå vilse bland de många rummen eller njut av luften på takterassen. När det kommer till musiken ligger fokus på house, och emellanåt dyker en hel del större akter upp här.

Park Lane

Avenyn 36-38
Fredagar 23-03, lördagar 23-05 Ålder: 22-25
Park Lane tycker själva att de har Göteborgs bästa party. Här hänger en väldigt blandad publik: det är allt från rosa skjortor till loosefit som syns dansandes bredvid varandra på dansgolvet – ett dansgolv som brukar vara knökat.

Push/Backstage på Stora Teatern

Avenyn 11/Kungsparken 1
Fredagar 22-03, lördagar 22-04 Ålder: 23
Avenyns egna Stureplan är Push. För en ganska tilltagen entréavgift som inte passar studenten, kommer du in på stans kanske flådigaste ställe.

The Oakroom

Storgatan 45
Fredagar och lördagar 22-03 Ålder: 25
Nattklubben för dig över 25 som gillar att tokdansa till allt från rock till schlager. Du hittar The Oakroom på andra våningen till puben Flying Scotsman, i lokaler som för tankarna till en klassisk Östermalmsvåning men med ett rejält dansgolv och en mysig lounge för mingel.

Trädgår’n

Nya Allén 11
Fredagar 22-03, Lördagar 22-05. Ålder: fredagar 20, lördagar 22.
Med två dansgolv och 5 barer är Trädgår’n den största nattklubben i stan. Här dansar du järnet till house och schlager på något av de många dansgolven.

Valand

Vasagatan 41
Fredagar 22-03, lördagar 22-05 Ålder: 22
Ett av stans största nöjespalats med den klassiska nattklubben som aldrig är fel. På Valand kan du skaka loss på det stora dansgolvet eller dricka en bärs eller två i deras rockbar.

Upstairs nightclub

Teatergatan 4, 2 trappor
Fredagar-Lördagar 22-03 Ålder: 30 år
Upstairs är nattklubben och mötesplatsen för dig som söker ett skönt loungehäng tidigt på kvällen, men som sedan övergår till bästa partystämningen.
Välkomna två trappor upp till en intim och högst personlig nattklubb med hög standard!

Yaki-Da

Storgatan 47
Onsdagar 20-03, fredagar 20-03, lördagar 20-04 Ålder: 23
Välkommen till stället där hiphop möter indiepop, och dessutom handskas de aldrig med kontanter. Med tre våningar som inkluderar en terrass, två dansgolv samt en espressobar så har Yaki-Da något för alla.