fbpx

Publicerad 11 oktober, 2019

AVENYN I HÄNDELSERNAS CENTRUM!

Det händer mycket på Sveriges mest kända gata! Nyetableringar, hyllade recensioner och fastighetsförvärv har präglat senaste veckornas nyheter.

– Vi ser fram emot en spännande höst med nya aktörer, nya koncept och unika profiler, säger Jessika Wassberg, VD Avenyföreningen.

Det har blivit officiellt vem som kommer bli den nya restauratören bredvid biograf Göta. Succékonceptet från Stockholm, Boqueria kommer att flytta in i lokalerna och ta med sig sitt spanska kök med pinxtos och tapas. Som gastronomisk ledare finns Fredrik Larsson med meriter från bl a. Kocklandslaget.

En bit längre ner, på Lorensbergsgatan har SOMM öppnat bakfickan Social. Förutom ett brett sortiment av viner, många på glas, kommer Social att fokusera på lokalproducerad öl från göteborgsbryggerier. För den som blir hungrig kommer det finnas lättare rätter som ost och chark.

Det är inte bara nyetableringarna som imponerar utan när Whiteguide släppte sin lista över Sveriges bästa caféer så fanns hela fyra representanter från Avenyområdet med! Johan & Nyström, Jimmy & Joan’s New York, St Agnes café och Roots café tog sig alla in på den prestigefulla listan.

En annan verksamhet som också fått uppmärksamhet är pärlan Le Comptoir på Avenyn 21. I GP var recensionen lysande för denna kombinerade ostbutik och bistro, med en genuint fransk atmosfär.

Utanför restaurangerna har det också skett stora förändringar kring fastighetsinnehaven i Avenyområdet. I förra veckan blev det officiellt att Balder förvärvar fastigheten Lorensberg 55:15 på Avenyn. Fastigheten på 38 000 kvm innehåller såväl hotell som butiker och kontor och största hyresgäster idag är Scandic, Coop, HM, KappAhl, Intersport m.fl.

Det råder ingen tvekan om att Avenyområdet förstärker sin position som självklar mötesplats och destination för både göteborgaren och turisten.

Avenyns vision

”Avenyn ska bli en utåtriktad, levande och kontinental paradgata med internationell attraktionskraft och en puls för hela regionen.
Det unika området ska sticka ut och forma en egen identitet som stärker Göteborg som destination bland europeiska städer.”

För mer information

Vid frågor, kontakta:
Jessika Wassberg, vd och centrumledare Avenyföreningen, 0733-505 220
Adam Krantz, pressansvarig Avenyföreningen, 0708-708 670