fbpx

Publicerad 26 juli, 2015 - Kultur & nöje

Upplev Avenyn från insidan

poseidon, avenyn, götaplatsen
Götaplatsen, med den stolta Poseidon omringat av kulturinstitutionerna Stadsteatern, Konstmuseet, Hasselblads center, Konsthallen och Konserthuset, har mycket att erbjuda. För de yngre finns även Universeum och vill du titta närmare på design missa inte att besöka desginmuseet, Röhsska. Upptäck Avenyn från insidan och besök någon av alla utställningar som pågår under sommaren.

Konstmuseet erbjuder under sommaren tre olika utställningar, från konstnärerna Hannaleena Heiska, Lena Svedberg och flertalet konstnärer i utställningen Den romantiska postmodernismen. I samma byggnad hittar du Hasselblads Center, här visas historisk och modern fotografi. Just nu visas utställningen Framing Bodies, som är ett urval av Hasselbladstiftelsens samling med temat olika fotografiska inramningar av kroppen utifrån perspektiven: övervakning; normöverskridning; arbete och kolonialt förtryck.

Hos Konsthallen kan du upptäcka den samtida konsten inom bild, text, ljud, film, performance, dans och teater. Under sommaren visas Johan Zetterqvists utställning; Kill the poor eat the rich.

Om du skulle bli hungrig kan du stilla magen hos Stadsteatern och deras Foajebar, som har öppet hela sommaren.

Gå sedan ner på Avenyn och sväng av till vänster in på Vasagatan. I det röda pampiga tegelhuset en bit in på gatan finns Röhsska. Här kan du få se design- och konsthantverkstraditionens skilda uttryck och kreativa karaktär, just nu utställningen Ung Svensk Form. Byggnaden inrymmer också en butik och i caféet kan du avnjuta ekologisk fika eller mat.

På Avenyn 25 har A-venue intagit lokalen och här visas under sommaren en konstutställning med 36 design-, konst- och konsthantverksprojekt från HDK där finstämda uttryck möter brutala former, samtiden blandas med historien och kroppsliga, taktila verk samverkar med undersökningar i material och funktion.

universeum, avenyn, akavarium
För de lite mindre finns Universeum, med mängder av djur, experiment och fakta att ta till sig på de sju våningarna. I sommar finns det 10 utställningar och 20 programpunkter att välja mellan.