Medlemsaktiviteter

Händer under 2017

Fler aktiviteter kan tillkomma efter hand.
Du kan anmäla dig via länkar på denna sida så fort anmälningslänken ligger uppe. Vi skickar även ut separata inbjudningar till kontaktpersonen på varje företag via mail inför varje tillfälle. Utbildningarna och medlemsträffarna är kostnadsfria för medlemsföretagen, dock max 2 anställda per företag och utbildning/medlemsaktivitet om inget annat står på respektive tillfälle.

För utbildningarna gäller dock följande vid avbokningar:
Har du bokat plats och uteblir utan att ha meddelat oss, utgår en avgift på 450 kronor (ex. moms) per utebliven anmäld deltagare och tillfälle.

 


Informationsmöte – Inför EU-toppmötet

Den 17 november är Göteborg värd för ett EU-toppmöte kring rättvisa arbetsvillkor och tillväxt. Själva mötet hålls på Eriksbergshallen på Hisingen och deltagarna bor på Gothia Towers. Det kommer bli stora trafikstörningar i hela Göteborg under både torsdagen och fredagen.

Polisen genomför en omfattande polisinsats under detta EU-toppmöte. Att hantera opinionsyttringar och oroligheter är en del av insatsen även om det i nuläget inte finns info om att vi kommer drabbas av ordningsstörningar. Vi på Avenyn har 2001 i minnet och är därför glada att Johan Hansson från Polisen medverkar på informationsmötet den 6 november. Johan Hansson var chef för polisens insats på Avenyn den 30/9 och kommer även under EU-mötet att vara chef för Avenyn med omnejd.

På mötet vill vi informera er om vad som händer och vad som förbereds både gällande trafiken samt säkerhetsmässigt. Vi diskuterar även kring vad vi själva kan göra om något händer och hur vi kan förbereda oss.

NÄR: Måndag 6 november
TID: Kl. 08.30-10.00
PLATS: Avenyn 10, 6 tr
SISTA ANMÄLNINGSDAG: Torsdag 2 november

Anmäl dig HÄR


Utbildning – Accelerera lokal handel med digital mediestrategi

Mediekartan är i ständig förändring och blir allt mer svårnavigerad. Samtidigt bjuder digitala medier på fantastiska möjligheter för lokal marknadsföring. Denna föreläsning tittar bla på övergripande trender och ger först ett strategiskt perspektiv på mediers olika uppgifter och möjligheter lokalt. Vi går också igenom konkreta tips och verktyg för att lyckas med marknadsföring i främst digitala kanaler. Perspektivet är inkluderande och relevant för alla slags verksamheter i Avenyföreningen. Målet är att ge alla deltagare inspiration och kunskap för att kunna ta nästa steg i sin digitala marknadsföring. Det kommer också finnas tid för frågor och diskussion kring specifika frågeställningar från deltagare.

Föreläsare: Björn Danielsson är mediestrateg och Daniel Andréas specialist inom digitala medier på OMD Göteborg

NÄR: Tisdag 7 november
TID: kl. 08.00-10.00 (frukost från kl. 07.30)
PLATS: Avenyn 10, våning 6
SISTA ANMÄLNINGSDAG: Torsdag 2 november

Anmäl dig HÄR


Avenyföreningens Julfest

Julmingel – Årets Avenyföretag koras – Julklappar och mycket mer.

När: Torsdag 23 november.
Inbjudan skickas ut till kontaktpersonen på respektive medlemsföretag.

 

Har hänt

Utbildning – Ledarskap

Tisdag 24 oktober –  DEL 1: Motiverande ledarskap

Tisdag 14 november – DEL 2: Utvecklingssamtal

Jenny Andersson, coach och ledarutvecklare höll i höstens ledarutbildning som bestod av två tillfällen kring det motiverande ledarskapet och utvecklingssamtalet. Vi fick svaret på ”Hur kan du bidra till en känsla av motivation hos dina medarbetare? Vad är det som skapar detta?”. Dessutom gick hon igenom vad som är viktigt att tänka på i ett utvecklingssamtal och hur man kan strukturera upp det för att lyckas skapa det som är syftet.

Torsdag 19 oktober – Öka kundupplevelsen med ny teknik!

Fredrik Danielsson från Retailsolutions tog oss med på en resa kring hur man kan driva fysiska butiker och andra verksamheter i en digital värld. Det finns otroliga möjligheter för de verksamheter som hänger på digitaliseringstrenden. Vi fick till oss konkreta tips och inspiration hur teknik kan hjälpa till att öka kundupplevelsen.

Torsdag 5 oktober – Låt oss hjärtsäkra Avenyn tillsammans! – Utbildning i Hjärt- och lungräddning (HLR)

Imorse fick 14 av oss i Avenyföreningen livsavgörande utbildning i hjärt- och lungräddning hos Kungsportsläkarna. Vi fick också lära oss Heimlichmanövern som med vars hjälp det är möjligt att få loss objekt som täppt till luftstrupen och därmed hindrar andning.

Torsdag 21 september – Avenyvandring – Skrönor och skandaler

Pether Ribbefors tog oss med på en fantastisk vandring från Stora Teatern upp till Poseidon och vi fick höra om alla skrönor och skandaler denna gata haft under ett och ett halvt sekel.

Fredag 8 september – After Work Avenyn på Convendum

Tillsammans med Convendums egna medlemmar bjöds vi på dryck och välsmakade snittar i en fantastisk miljö. Jakob Schlyter, COO och vice VD på Convendum presenterade affärsidén och sedan fick vi exklusiva visningar runt om i fastigheten.

Onsdag 30 augusti – Summer Party Jamaican Style

Den traditionella sommarfesten på vår terrass bjöd på både regn men också solsken. Till jamaicanska toner bjöds vi på underbart god mat av vår grillmästare Orlando.

Onsdag 23 augusti – Starta hösten med att prioritera dig själv!

Vi började hösten med ny energi på det nystartade Hälsocentret hos Läkarhuset. Verksamhetschef Marcel Aponno, läkare och specialist i allmänmedicin samt platschef Veronika Andersson- cert. PT, kostrådgivare och hälsoinformatör berättade om den innovativa träningsutrustningen Milon -individanpassad cirkelträning. Ett träningssystem som erbjuder säker, enkel och effektiv cirkelträningträning där ett varv tar så lite som 17.5 minuter. Träning man hinner med!

Torsdag 8 juni – Terasshäng och after work med utsikt över Avenyn

Under en härlig försommar kväll minglade vi på vår underbara terass med utsikt över hela Avenyn. Medlemmarna informerades om vad som hänt under våren och vad som är på gång till hösten.
EM i Ridsport som arrangeras den 21-27 augusti mitt inne i stan b.la. på Heden, var på plats och berättade om sommarens största evenemang i Göteborg.

Tisdag 2 maj – Fånga kunden med bättre bilder – hur du använder visuell kommunikation för att stärka ditt företags branding

Under kvällen fick vi lära oss fotograferingens skrivna och oskrivna regler och hur du med hjälp av dessa kan skapa bättre bilder enligt ditt företags mål och målgrupper. Inspiration och kreativitet bidrog fotografen och föreläsaren Jenny Jacobsson med.

Onsdag 26 april – Avenyföreningens Årsmöte

Torsdag 20 april – Ta bättre produkt/imagebilder till din verksamhet – Kom igång med din systemkamera

Under en inspirerande kväll fick vi lära oss varför man ska använda en systemkamera, hur den fungerar och vilka funktioner som finns och hur du ställer in dem.
Allt för att vi ska bli bättre på att förmedla bildens budskap i våra företag.

Onsdag 5 april – Årets städmorgon i centrum

5 april var det åter dags att samlas med tjänstemän och politiker i staden för den årliga städmorgonen. Liksom förra året tävlade Avenyn och Innerstaden om vem som lyckades plocka mest skräp och efteråt avnjöt vi en god frukost på Brasserie Lipp.

Onsdag den 22 mars Hot och våld – hur kan man förebygga och agera om det händer?

Under två timmar fick vi lära oss vad ett hot är, hur man definierar det och hur man hanterar ett rån. Hur kan man minimera riskerna och hur ska man agera om det händer.


Daniel Fridfelt, driftchef på Securitas och utbildare i säkerhet

Torsdag den 9 februari Hjärt- och lungräddning(HLR) – så kan du göra skillnad i en nödsituation!

En kunskap som kan göra skillnad i en nödsituation. Under morgonen lärde vi oss hur vi teoretiskt och praktiskt genomför HLR (Hjärt- och Lungräddning) med och utan hjärtstartare, hjälper någon med luftvägsstopp, ger första hjälpen, samt även första hjälpen vid hjärtinfarkt och stroke.


Lullan Backman, utbildare inom Hjärt- och Lungräddning (HLR)

Torsdag den 19 januari – Avenyföreningen 2017 – vad händer på Avenyn och för dig som medlem under året?

Under morgonen fick medlemmarna information om vad som är på gång i föreningen under 2017, gällande mål, utbildningar och events.
Joe & the Juice bjöd på stärkande juice shootar och hälsofrukost serverades.

Torsdag den 26 januari – Medlemsfrukost hos Nespresso boutique

Årets Avenyföretag 2016, Nespresso boutique bjöd in till medlemsfrukost.
Under morgonen bjöds vi på kaffe, historien om Nespresso samtidigt som vi lärde känna varandra.

_____________________________________________________

Tidigare aktiviteter

Se genomförda aktiviteter för respektive år:

2016
2015
2014
2013
2012