Medlemsaktiviteter

Händer under 2017

Fler aktiviteter kan tillkomma efter hand.
Du kan anmäla dig via länkar på denna sida så fort anmälningslänken ligger uppe. Vi skickar även ut separata inbjudningar till kontaktpersonen på varje företag via mail inför varje tillfälle. Utbildningarna och medlemsträffarna är kostnadsfria för medlemsföretagen, dock max 2 anställda per företag och utbildning/medlemsaktivitet om inget annat står på respektive tillfälle.

För utbildningarna gäller dock följande vid avbokningar:
Har du bokat plats och uteblir utan att ha meddelat oss, utgår en avgift på 450 kronor (ex. moms) per utebliven anmäld deltagare och tillfälle.

 


Öka kundupplevelsen med ny teknik!

Hur drivar man fysiska butiker och andra verksamheter i en digital värld?
Verkligheten har aldrig förändrats så snabbt som idag. Den digitala revolutionen förändrar hur konsumenter agerar och nya trender avlöser varandra i ett rasande tempo. Idag gör inte kunden skillnad på analogt och digitalt – de förväntar sig kunna handla oavsett tid, plats och kanal. Idag behöver alla, stora som små, kunna leverera en sömlös köpupplevelse. Det finns nu otroliga möjligheter för handlare och andra verksamheter att hänga på denna digitaliseringstrend. Denna föreläsning kommer presentera konkreta tips, häftiga exempel och hur teknik kan hjälpa till att öka kundupplevelsen.

Föreläsare: Fredrik Danielsson, Retailsolutions

När: Torsdag 19 oktober
Tid: kl. 08.00-10.00 (frukost från kl. 07.30)
Plats: Avenyn 10, våning 6
Sista anmälningsdag: Måndag 16 oktober

Anmäl dig HÄR

Driva fysisk butik i digital värld


Ledarskapskurser

Höstens ledarutbildning kommer att innehålla intressanta delar för att utveckla ditt ledarskap. Du får genom praktik och teori öva tillsammans med andra chefer och ta upp frågor som är viktiga för dig att reflektera kring gällande utvecklingssamtal och motiverande ledarskap. Genom 2 timmars morgonpass kan du utveckla dig själv som ledare!. Som utbildare och facilitator är Jenny Andersson, coach och ledarutvecklare, på plats för att du ska få ut det du önskar av dessa timmar.
Förkunskapskrav: Att du idag jobbar aktivt som ledare i din verksamhet.
Obs! Båda tillfällena bygger på varandra, du måste kunna medverka vid båda tillfällena. Därav bara en anmälningslänk.

Anmäl dig HÄR
Sista anmälningsdag: Fredagen den 20 oktober

Motiverande ledarskap – skapa energi, kraft och glädje hos dina medarbetare genom kommunikation och lyhördhet

Hur kan du bidra till en känsla av motivation hos dina medarbetare? Vad är det som skapar detta? Genom att lyssna mer än man pratar som ledare är ett sätt att skapa motivation. Men vad ska man lyssna efter och vad är det man ska vara lyhörd för att se mer av för att hitta nycklarna till ett motiverande ledarskap? Dessa frågor belyser vi tillsammans för att du ska få fler verktyg som ledare att bidra med vilket skapar energi, kraft och glädje hos dina medarbetare och din personal.

• Verktyg att använda för ett motiverande ledarskap
• Kommunikation
• Värderingsstyrda organisationer, vad är det och hur gör andra?

När: Tisdagen den 24 oktober
Tid: kl. 8.30-10.30
Plats: Avenyn 10, våning 6

Utvecklingssamtal – hur man utvecklar medarbetaren och organisationen

Utvecklingssamtalet är ett regelbundet återkommande samtal mellan dig och din anställde där ni diskuterar igenom den anställdes och företagets situation. Ibland kan det kännas som att man inte får ut det man önskar som ledare kring ett sådant samtal. Kanske fastnar man i onödiga diskussioner som inte är lösningsfokuserade eller så är inte syftet och bilden tydlig av vad mer precist det är detta syftar till och hur man kan lägga upp det för att nå dit. Syftet är ju att utveckla din medarbetare och organisationen som helhet. Vi belyser vad som är viktigt att tänka på i ett utvecklingssamtal och hur du kan strukturera upp det för att lyckas skapa det som är syftet.
Utvecklingssamtalet ska leda till att ni tillsammans får en tydlig bild av:
• Hur din medarbetare har lyckats hittills
• Vad har varit bra – mindre bra
• Vad som förväntas framöver
• Vad som behöver förändras
• Inom vilka områden din medarbetare behöver utvecklas
• Hur utvecklingen ska gå till

När: Tisdagen den 14 november
Tid: kl. 8.30-10.30
Plats: Avenyn 10, våning 6


Jenny Andersson


Accelerera lokal handel med digital mediestrategi

Mediekartan är i ständig förändring och blir allt mer svårnavigerad. Samtidigt bjuder digitala medier på fantastiska möjligheter för lokal marknadsföring. Denna föreläsning tittar bla på övergripande trender och ger först ett strategiskt perspektiv på mediers olika uppgifter och möjligheter lokalt. Vi går också igenom konkreta tips och verktyg för att lyckas med marknadsföring i främst digitala kanaler. Perspektivet är inkluderande och relevant för alla slags verksamheter i Avenyföreningen. Målet är att ge alla deltagare inspiration och kunskap för att kunna ta nästa steg i sin digitala marknadsföring. Det kommer också finnas tid för frågor och diskussion kring specifika frågeställningar från deltagare.

Föreläsare: Björn Danielsson är mediestrateg och Daniel Andréas specialist inom digitala medier på OMD Göteborg

När: Tisdag 7 november
Tid: kl. 08.00-10.00 (frukost från kl. 07.30)
Plats: Avenyn 10, våning 6
Sista anmälningsdag: Torsdag 2 november

Anmäl dig HÄR


Avenyföreningens Julfest

Julmingel – Årets Avenyföretag koras – Julklappar och mycket mer.

När: Torsdag 23 november.
Inbjudan skickas ut till kontaktpersonen på respektive medlemsföretag.

 

Har hänt

Torsdag 5 oktober – Låt oss hjärtsäkra Avenyn tillsammans! – Utbildning i Hjärt- och lungräddning (HLR)

Imorse fick 14 av oss i Avenyföreningen livsavgörande utbildning i hjärt- och lungräddning hos Kungsportsläkarna. Vi fick också lära oss Heimlichmanövern som med vars hjälp det är möjligt att få loss objekt som täppt till luftstrupen och därmed hindrar andning.

Torsdag 21 september – Avenyvandring – Skrönor och skandaler

Pether Ribbefors tog oss med på en fantastisk vandring från Stora Teatern upp till Poseidon och vi fick höra om alla skrönor och skandaler denna gata haft under ett och ett halvt sekel.

Fredag 8 september – After Work Avenyn på Convendum

Tillsammans med Convendums egna medlemmar bjöds vi på dryck och välsmakade snittar i en fantastisk miljö. Jakob Schlyter, COO och vice VD på Convendum presenterade affärsidén och sedan fick vi exklusiva visningar runt om i fastigheten.

Onsdag 30 augusti – Summer Party Jamaican Style

Den traditionella sommarfesten på vår terrass bjöd på både regn men också solsken. Till jamaicanska toner bjöds vi på underbart god mat av vår grillmästare Orlando.

Onsdag 23 augusti – Starta hösten med att prioritera dig själv!

Vi började hösten med ny energi på det nystartade Hälsocentret hos Läkarhuset. Verksamhetschef Marcel Aponno, läkare och specialist i allmänmedicin samt platschef Veronika Andersson- cert. PT, kostrådgivare och hälsoinformatör berättade om den innovativa träningsutrustningen Milon -individanpassad cirkelträning. Ett träningssystem som erbjuder säker, enkel och effektiv cirkelträningträning där ett varv tar så lite som 17.5 minuter. Träning man hinner med!

Torsdag 8 juni – Terasshäng och after work med utsikt över Avenyn

Under en härlig försommar kväll minglade vi på vår underbara terass med utsikt över hela Avenyn. Medlemmarna informerades om vad som hänt under våren och vad som är på gång till hösten.
EM i Ridsport som arrangeras den 21-27 augusti mitt inne i stan b.la. på Heden, var på plats och berättade om sommarens största evenemang i Göteborg.

Tisdag 2 maj – Fånga kunden med bättre bilder – hur du använder visuell kommunikation för att stärka ditt företags branding

Under kvällen fick vi lära oss fotograferingens skrivna och oskrivna regler och hur du med hjälp av dessa kan skapa bättre bilder enligt ditt företags mål och målgrupper. Inspiration och kreativitet bidrog fotografen och föreläsaren Jenny Jacobsson med.


Jenny Jacobsson, fotograf och utbildare inom fotografi

Onsdag 26 april – Avenyföreningens Årsmöte

Torsdag 20 april – Ta bättre produkt/imagebilder till din verksamhet – Kom igång med din systemkamera

Under en inspirerande kväll fick vi lära oss varför man ska använda en systemkamera, hur den fungerar och vilka funktioner som finns och hur du ställer in dem.
Allt för att vi ska bli bättre på att förmedla bildens budskap i våra företag.

Jenny Jacobsson, fotograf och utbildare inom fotografi

Onsdag 5 april – Årets städmorgon i centrum

5 april var det åter dags att samlas med tjänstemän och politiker i staden för den årliga städmorgonen. Liksom förra året tävlade Avenyn och Innerstaden om vem som lyckades plocka mest skräp och efteråt avnjöt vi en god frukost på Brasserie Lipp.

Onsdag den 22 mars Hot och våld – hur kan man förebygga och agera om det händer?

Under två timmar fick vi lära oss vad ett hot är, hur man definierar det och hur man hanterar ett rån. Hur kan man minimera riskerna och hur ska man agera om det händer.


Daniel Fridfelt, driftchef på Securitas och utbildare i säkerhet

Torsdag den 9 februari Hjärt- och lungräddning(HLR) – så kan du göra skillnad i en nödsituation!

En kunskap som kan göra skillnad i en nödsituation. Under morgonen lärde vi oss hur vi teoretiskt och praktiskt genomför HLR (Hjärt- och Lungräddning) med och utan hjärtstartare, hjälper någon med luftvägsstopp, ger första hjälpen, samt även första hjälpen vid hjärtinfarkt och stroke.


Lullan Backman, utbildare inom Hjärt- och Lungräddning (HLR)

Torsdag den 19 januari – Avenyföreningen 2017 – vad händer på Avenyn och för dig som medlem under året?

Under morgonen fick medlemmarna information om vad som är på gång i föreningen under 2017, gällande mål, utbildningar och events.
Joe & the Juice bjöd på stärkande juice shootar och hälsofrukost serverades.

Torsdag den 26 januari – Medlemsfrukost hos Nespresso boutique

Årets Avenyföretag 2016, Nespresso boutique bjöd in till medlemsfrukost.
Under morgonen bjöds vi på kaffe, historien om Nespresso samtidigt som vi lärde känna varandra.

_____________________________________________________

Tidigare aktiviteter

Se genomförda aktiviteter för respektive år:

2016
2015
2014
2013
2012