fbpx

Publicerad 9 november, 2011 - Hotell & service, Hälsa & skönhet, Shopping

Apoteket Hjärtat till Avenyn

Apoteket Hjärtat Avenyn

Apotek Hjärtat Avenyn är ett komplett apotek där det är möjligt att hämta ut recept och e-recept, köpa receptfria läkemedel och andra produkter från Apotek Hjärtat. Fokus ligger på snabb receptbetjäning och ett väl utvalt sortiment av de mest populära egenvårdsprodukterna. Det går också att få hjälp med blodtrycksmätning – utan kostnad under den första öppningsveckan.
Adress Avenyn 26-28 i Göteborg.

Den 10 november fick vi ett till apotek i Avenyområdet. Det är Hjärtat som öppnade i Coop-huset på Avenyn.
– Det känns bra, säger Lena Rudling, apotekschef.

På turiststråket och paradgatan Avenyn har Apotek Hjärtat öppnat sitt 272:a apotek.
– Vi vill vara det personliga apoteket med hög kompetens och stort engagemang och vi satsar på proffsigt och vänligt kundbemötande, säger apotekschef Lena Rudling.
Varför öppnar ni här?
– Vi har tyckte att det är ett perfekt läge. Det är en bra affärsgata och vi vill nå ut till så många som möjligt. Det har saknats ett apotek på Avenyn i många år.
Vilken typ av sortiment kommer finnas i butiken?
– Ett helt fullskaligt sortiment med receptbelagda och receptfria läkemedel och fullservice med handelsvaror. Vi kommer att kunna täcka in allt även om vi har en väldigt liten yta. Lagret blir begränsat, och vi kommer inte ha lika mycket hemma, men vi kommer att erbjuda lika många varor som andra apotek.

Apotekskedjan Hjärtat är spridd över hela landet. Lena Rudling berättat att Apotek Hjärtat är inne i en expansiv period och att de ser på möjligheter att fortsätta växa i Göteborg. Butiken på Avenyn är Apotek Hjärtats fjärde apotek i centrala staden.
– Konkurrensen är ganska hård i branschen. Det är många som har etablerat sig, och speciellt i storstäderna är konkurrensen väldigt hård. Men vi har lyckats få väldigt bra lägen, som här på Avenyn.