fbpx

Publicerad 6 oktober, 2015 - Blogg

Aktiviteter för barnfamiljen på Avenyn

barn_universeum700x350
Det finns många familjevänliga aktiviteter och sevärdheter på och runt Avenyn nu när hösten börjar smyga sig på.

Universeum är ett paradis för barnen! Här finns mängder av djur, experiment och fakta att ta till sig på de sju våningarna. Måndagsrassel är programmet för de allra yngsta gästerna med aktiviteter anpassade för barn mellan tre och sex år. Kom dit med småttingarna måndagar kl. 11–14 och upptäck naturvetenskap och teknik genom lek och bus! (Uppehåll under höstlovet vecka 44 och jullovet vecka 50, 51 och 52)

Lekplatsen i Trädgårdsföreningen är en plats där magi möter lummig trädgård. Här kan alla hitta sin egen lilla vrå bland bebisgungor, rutschkanor, klätternät, bambuträd och slingrande grusgångar. När det blir mörkt tänds belysningen på lekplatsen och en ny värld träder fram bland lysande ägg, älvor och månsken. Under höstlovet 27, 28 och 29 oktober kl 13.30. är det barnguidning i Palmhuset, gratis för både barn och deras medföljande vuxensällskap.

På Stadsbiblioteket finns något för alla åldrar. Barnavdelningen har böcker, tidningar, skivor och filmer för barn 0-12 år. På ungdomsavdelningen för tonåringar och unga vuxna, 13-25 år kan du spela TV-spel, hitta engelsk manga och serieböcker, böcker om idrott och ungdomsböcker. Stadsbiblioteket har också barnvagnsparkering, läxhjälp, sångstund för de minsta, skriv- och skapargrupp, fredagshäng och mycket mer. Se aktuella aktiviteter i Stadsbibliotekets barnprogram.

Röhsska museet är som en stor skattkammare fylld av saker att upptäcka för barn och föräldrar. Några av de programpunkter i det återkommande utbudet är öppna visningar, designbokklubbar, barnvagnsvisningar, föreläsningar, filmvisningar, workshops och museilektioner.

barnvagnsvisning_röhsska

För Göteborgs konstmuseum är barn och unga en viktig målgrupp, från de yngsta bebisarna och deras föräldrar till ungdomar och unga vuxna. Konstmuseet har bebisvisningar på tisdagar 10.30-11 för dig som är föräldraledig där alla barn i spädbarns- och krypåldern är välkomna att delta. På lördagar 12-16 välkomnas du som är 5-12 år och medföljande vuxna till Studion – museets kreativa verkstad där du kan titta på konst tillsammans med en konstpedagog och skapa själv.

Göteborgs Konsthall har konstjakter för barn och också FOR FUN= en mötesplats för nyfikna, stora som små, där inspiration och kreativitet står i centrum. Även Göteborgs symfoniker producerar flera konserter varje säsong för barn, unga, familjer och skolor.

Världskulturmuseet arrangerar flera familjedagar under hösten, bland annat dansworkshop, skapandet av finurliga, läskiga eller gosiga strumpmonster av gamla strumpor eller tillverkandet av nya plagg med hjälp av gamla plagg, glitter, tofsar och roliga band, Eidfirande och workshop där man kan uppleva spelglädjen i en sambaorkester. För de allra minsta finns det fredagsmys med bland annat bäbisdisco och bäbisvisning.

Barnens favorit Liseberg har för första gången öppet under höstlovet 24/10 – 1/11 när man firar Halloween på Liseberg med bus, skoj och lite skräck för de som vågar. Sen blir det några veckors uppehåll igen till den 20 november då portarna öppnas för Jul på Liseberg.