fbpx

Publicerad 30 mars, 2016 - Blogg

A-venue fortsätter sin verksamhet året ut

avenue_700x350
Under närmare ett års tid har A-venue lockat många besökare till olika konstutställningar i den gamla biograflokalen på Avenyn 25. Nu är det klart att den populära verksamheten fortsätter året ut.

A-venue är en mötesplats mellan konstutövare och publik, mellan olika konstarter, mellan akademi och stad. Här samlas nya, alternativa och kritiska uttryck och allmänheten får vara en del av ett estetiskt, intellektuellt och utmanande initiativ i Göteborgs kulturliv. Programmet är gratis och öppet för alla intresserade. Det är något av en experimentell verksamhet, ett möte mellan konstakademin och staden.

– A-venue är en fantastisk möjlighet! Möjlighet för våra studenter att visa vad de gör och samarbeta mellan konstarterna. Möjlighet också för en ny publik att stiga över den låga tröskeln till det rum där den allra nyaste konsten finns, säger Ingrid Elam dekan för konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet.

A-venue kommer att hålla stängt för renovering under maj, i juni men kör man igång igen med Sommarutställningen, en utställning med utvalda examensarbeten från HDK och Akademin Valand.

För detaljerat program se A-venues hemsida och A-venues facebook.

hdkutstallning_700x350
Utställningen Detour som visades i juni 2015