fbpx

Publicerad 24 april, 2014

Vårfest ska locka Lisebergsbesökare till Södra Vägen

Körsbärsblomning och säsongsöppning för Liseberg – då passar Avenyns systergata Södra Vägen på att fira in våren. På plats finns bland annat en trubadur, hoppborg och clown.

Det våras på Södra Vägen är en årlig vårfest för paradgatans systergata. Förutom att gatan smyckas med ballonger, så kommer många av gatans caféer, butiker och företag att flytta ut sin verksamhet under dagen. Dessutom blir det vårsång med trubadur Jim Andersson och årets gladaste clown kommer att dela ut både ballonger och godis. Det blir även en tävling där tävlingsdeltagare har chans att vinna fina presentkort från verksamheterna på Södra Vägen.

Evenemanget äger rum nu på lördag den 26:e april och det är för tredje året i rad.
– Tanken med evenemanget är att sprida glädje bland besökare och medlemmar, säger Hanna Andersson, vikarierande centrumledare för Avenyföreningen, och fortsätter:
– Vädret verkar dessutom lovande med 20 grader varmt och strålande sol, så vi hoppas på en oförglömlig dag nu på lördag på Södra Vägen!

Att festen hålls samma dag som Liseberg öppnar för säsongen är inget sammanträffande. Det är många av nöjesparkens besökare som promenerar via Södra Vägen på väg till och ifrån Liseberg, vilket är positivt för Södra Vägens olika företag. Med evenemanget hoppas Avenyföreningen kunna få fler att upptäcka stråket mellan Berzeliigatan och Korsvägen, som är fullt av restauranger, caféer, mysiga inredningsbutiker, hippa klädaffärer och andra unika företag.