fbpx

Publicerad 8 maj, 2017

Vårens största gatufest intar Avenyn

Avenyn Block Party är gatufesten som öppnar upp för kulturen och konsten i alla dess former. Lördag 13 maj fylls gaturummet och Götaplatsen med aktiviteter så som konstutställningar, DJ-maraton och dansuppvisningar.

Hela området kommer att sprudla av liv med många roliga happenings utmed Avenyn och på Götaplatsen. Upcoming lokala konstnärer och DJ:s är på plats för att visa upp sin konst för allmänheten. Gaturummet smyckas med vackra installationer av konstgruppen L.O.C. Butikerna flyttar ut på gatan med aktiviteter och erbjudanden som tillför en levande, härlig känsla. Hos restaurangerna blir det dagspartyn med skön musik och specialerbjudanden på menyerna.

På Götaplatsen hålls det DJ-maraton mellan kl.13-20 med nio olika DJ:s. Där har även Aveny blommor ett odlingstält, Glossybox en pop up store, Sportson en cykelverkstad, food trucks serverar gött käk och konstnärer målar live. Husvagnen från My Photo Booth är på plats där besökarna kan ta roliga minnesbilder efter att ha blivit festivalsminkade i Kicks ”Get the glitter on”-station. EM i ridsport visar upp sina hästar som står i flock på Götaplatsen.

-Detta blir en oförglömlig dagsfest som kommer göra att Avenyn visar sig på sin absolut bästa sida! Vi vill ha en stor folkfest som andas glädje, kultur och grönt & skönt som är stadens temaår. Denna gången satsar vi på ett helt nytt koncept, Avenyn Block Party, säger Elin Dahlbäck, projektledare Avenyföreningen. Vi vill attrahera medvetna livsnjutare, unga vuxna som uppskattar kultur, musik och en skön feststämning!

Projektägare är Avenyföreningen som tillsammans med en studentgrupp från utbildningen Event Marketing & Management på Yrgo arrangerar Avenyn Block Party.

Konstnärer som kommer visa upp sin konst är:
Ylva Howard, Alva Källén, Johan Ejerblom, Erik Jordö, Anna Werner, Essy Winnerholt, Melanie Luckey, Elin Palmaer Karlsson, Mikel Nilsson och Mia Herman.

-Jag heter Mia, bor i Västra Frölunda och är 25 år gammal. Jag tycker om symmetri och det är främst musik som är min största inspirationskälla. Att teckna har alltid varit förknippat med avslappning för mig och det är den största anledningen till att jag började rita. Jag ser verkligen fram emot att ställa ut min konst på Avenyn den 13e maj och hoppas att många vill komma och titta, säger Mia Herman.

DJ-maratonet på Götaplatsen – Line up:
Kristo (Locus), Hannah Prescott, CHUKWU, Juliana Zapata, Stina Francina, Åska-Saga, DJ Demba, Åke Falk och Melina Do Rosario (TU5EN).

-Jag heter Melina Do Rosario och är uppvuxen och född i Göteborg. Har dansat hela mitt liv och är även med i göteborgsbaserade musikkollektivet TU5EN. Jag inspireras av att spela mycket Rnb, afrobeats och dancehall. Good vibes music! Säger Melina Do Rosario som ser fram emot att spela den 13 maj.

För mer information

För mer info se: här
För pressbilder, klicka här

Vid frågor, kontakta:
Elin Dahlbäck, projektledare Avenyföreningen, 073-964 32 20
Sofie Lindström, projektledare Avenyföreningen, 0704-298 828