fbpx

Publicerad 17 april, 2018

Urbant folkvimmel står för Avenyn 2018

Avenyföreningen har i år valt att utse en urban- och kulturinriktad bild för att profilera Avenyn. Fotot togs under en konsert sommaren 2017 där Götaplatsen är fylld av människor och liv. Bilden är tagen av fotografen Simon Dybeck på SkyFox Media.
– Vi anser att bilden representerar vad Avenyn är, en plats dit du går för upplevelser och möten med folk, säger Jessika Wassberg, vd på Avenyföreningen.

Varje år anordnar Avenyföreningen tävlingen ”Årets foto” där fotografer kan skicka in sina bästa bilder på Avenyn och har då chansen att få sitt foto publicerat i digitala och tryckta kanaler. Årets foto 2018 över folkvimlet på Götaplatsen kommer exempelvis att användas som framsida på turistbroschyren för Avenyn.

– Den urbana känslan är något vi på Avenyföreningen eftersträvar. Avenyn ska vara utåtriktad, levande och kontinental. Det tycker vi denna bild symboliserar. Det är magiskt med en stor samling människor som lyssnar på konsert mitt i centrala Göteborg i sommarnatten. Och att Avenyn då är platsen är vi oerhört stolta över, säger Jessika Wassberg, vd på Avenyföreningen.

Simon Dybeck om sitt vinnande bidrag:
– Jag hade varit på Götaplatsen och lyssnat på musiken under Kulturkalaset då solen började försvinna bakom hustaken, vilket gjorde att jag fick idén om att fånga det ögonblicket i en bild från fågelperspektiv.

– Jag tycker fotot visar Avenyn från en av sina bästa sidor – varmt, vackert och folkligt i äkta Göteborgs-anda.

För mer information

Vid frågor, kontakta:
Jessika Wassberg, vd och centrumledare Avenyföreningen, 0733-505 220
Sofia Dahlström, kommunikatör Avenyföreningen, 0736-53 53 53