fbpx

Publicerad 17 mars, 2017

Uppemot 100 000 besök på Barnens Avenyn

I lördags den 11 mars arrangerade Avenyföreningen i samarbete med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus Barnens Avenyn. Närmare 100 000 besök uppmättes på paradgatan under evenemanget och 18 000 kronor samlades in till stiftelsen.

Strålande vårsol och fullt med aktiviteter i Bältespännarparken, längs med Avenyn och på Götaplatsen lockade rekordmånga till Barnens Avenyn. En del av intäkterna under dagen gick till Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

Under Barnens Avenyn 2017 samlades 18 000 kr in till stiftelsen. Gåvorna kommer bidra till att skapa glädje och en lättare tillvaro för barn, unga och familjer på Sveriges största barn- och ungdomssjukhus här i Göteborg. Allt som tar bort tankarna från det onda för en stund som musik, kultur, sjukhusclowner, glädjehunden Svea, popcorn och fredagsfilm, till stödpersoner för syskon, miljöer och rum som ger inspiration och är bättre anpassade till barn och unga. Stiftelsens medel når alla barn och unga oavsett sjukdom.

– Att andra vill hjälpa till är en förutsättning för vårt arbete. Vi är oerhört glada och tacksamma för alla bidrag och det fantastiska engagemang som vi mötte under Barnens Avenyn, säger Jenny Jernberg insamling- och kommunikationsansvarig på Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

– Barnens Avenyn överträffade alla förväntningar och att ha Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus som samarbetspart och därmed bidra med gåvor är vi väldigt stolta över, säger Sofie Ryberg, projektledare på Avenyföreningen. – Nästa år satsar vi på att få in minst det dubbla!

För mer information

För mer info se: här
För pressbilder, klicka här

Vid frågor, kontakta:
Jessika Wassberg, vd och centrumledare Avenyföreningen, 0733-505 220
Sofie Ryberg, projektledare Avenyföreningen, 073-964 32 20
Sofie Lindström, projektledare Avenyföreningen, 0704-298 828