fbpx

Publicerad 20 juni, 2017

Sommarens blompiedestaler på Avenyn är räddade

Sommarblommor på Avenyn är ingen självklarhet. Nu går fastighetsägarna på Göteborgs paradgata och Trygg, vacker stad/Göteborgs Stad in och bekostar ett blommande och grönt Avenyn sommaren 2017.

Det är ingen självklarhet att Avenyn smyckas med blompiedestaler på sommaren. I det ”ordinarie blomsterpaketet” för Göteborgs Stad som förvaltas av park- och naturförvaltningen finns inga blomster utmed själva Avenyn. Det som ingår är nio blomsterurnor på Götaplatsen vid Poseidon och nya vattenspelet.

– Vi är jätteglada för blomsterurnorna vid Poseidon men saknar blommor längs med Avenyn på sommaren, säger Jessika Wassberg, vd på Avenyföreningen. – Avenyn är Sveriges mest kända gata och Göteborgs ansikte utåt.

Blompiedestalerna dök upp på Avenyn till EM-festen/Göteborgskalaset 2006. Varje år har sedan varit ett pussel gällande finansiering och drift. Och det är som sagt inte självklart att de kommer upp. Men inför sommaren 2017 har nu Trygg, vacker stad/Göteborgs Stad och fastighetsägarna på Avenyn gått samman och finansierat blompiedestalerna. De kommer upp strax efter midsommar och är kvar i alla fall september ut.

– Det hade blivit väldigt tomt på gatan om vi inte fått till detta, säger Beata Löfmarck, vikarierande enhetschef för Trygg, vacker stad. – Det hör till att smycka Avenyn med blompiedestaler och det känns extra viktigt i år eftersom årets tema inför jubileumsåret 2021 är just Grön och skön stad.

– Stort tack säger vi till Balder, ByggGöta, Skandiafastigheter, Gert Frej, Göta Par Bricole, Göteborgslokaler, Higab, Pandox och Wallenstam för ytterligare en härlig, blommande sommar på Avenyn, avslutar Jessika Wassberg.

För mer information

För mer info se: här
För pressbilder, klicka här

Vid frågor, kontakta:
Jessika Wassberg, vd och centrumledare Avenyföreningen, 0733-505 220
Sofia Dahlström, kommunikatör Avenyföreningen, 0736-53 53 53