fbpx

Publicerad 2 maj, 2012

Södra vägen firar in våren

Nu är gatuarbetet klart på Södra vägen. Det ska firas! Det är inte bara körsbärsträden som brister ut i rosa färgfyrverkeri. Den 5 maj lever hela gatan upp med aktiviteter för hela familjen.

Nu blommar Södra vägen upp. Näringsidkarna hurrar för att gatuarbetet är avslutat mellan Berzeliigatan och Korsvägen och hela gatan går i vårens färger. Den 5 maj flyttar verksamheterna ut på gatan för att fira.
– Vi är glada att gatuarbetet längs vår del av Södra vägen är klart, och därför tycker vi att det är ett perfekt tillfälle att ställa till med kalas den 5 maj. Inte minst för att körsbärsträden är på väg att spricka ut med sina vackra rosa blommor, säger Katarina Persson, som äger butiken TillDittHem på Södra vägen.

Kalaset pågår mellan 11.00 och 16.00 och då kommer det bland annat att finnas barnaktiviteter, musik och tårtbuffé. Från Korsvägen till Berzeliigatan och upp mot Götaplatsen kommer butiker, restauranger och underhållare att försöka bräcka varandra med fina erbjudanden och roliga aktiviteter. Under dagen kommer också Björn Gremner från Antikrundan att vara på plats och erbjuda sina expertkunskaper i form av värdering av dina antikviteter.

– Det är första gången vi anordnar evenemanget Det våras på Södra vägen. Det är fantastiskt att se gatan vakna till liv med alla färger och aktiviteter. Jag hoppas att alla boende i området kommer för att fira med oss, men alla är välkomna – särskilt de som ännu inte upptäckt den mysiga atmosfären på Södra vägen.

Initiativet kommer från Södra vägens verksamheter i samverkan med Avenyföreningen som tillsammans arbetat för att fylla området med något för alla, allt från hoppborg till blomsterbindning. Hela vårkalaset ramas in med blommor, ballonger och dekorationer.
– Självklart hoppas vi på solsken och att festen fortsätter hela kvällen på uteserveringarna, säger Madeleine Wahlberg, centrumledare i Avenyföreningen.