fbpx

Publicerad 14 oktober, 2013

Pressinbjudan: Göteborgarna som älskar Avenyn blir utställning – på Avenyn

Under sommaren postades över 1000 självporträtt med hashtaggen #iloveavenyn på Instagram. Bilderna föreställer både göteborgare och turister, och ett hundratal av självporträtten visades dessutom på storbildsskärmen på Avenyn 29-35, där Wallenstam bygger om den gamla Avenygallerian. Nu blir 26 av dessa foton en utställning på den älskade gatan Avenyn. Torsdagen den 24 oktober kl. 14 bjuder Avenyföreningen in till pressvisning för och med göteborgarna själva.

– Aldrig förr har det postats så mycket självporträtt i sociala medier som det görs i dag. Beteendet har gett upphov till en trend som kallas ”selfie”. I somras hakade vi på Avenyföreningen på trenden och erbjöd folk en stund i rampljuset på vår kära paradgata, säger Madeleine Wahlberg, centrumledare på Avenyföreningen.
Det enda som krävdes för att man skulle få se sig själv på den stora digitalskärmen mitt på Avenyn var att man tog ett självporträtt, la upp bilden på Instagram och hashtaggade med #iloveavenyn. Av de 1 000 inkomna bilderna har nu 26 foton valts ut för att ingå i en fotoutställning som naturligtvis också heter #iloveavenyn. Vid vernissagen på Mornington Hotel Stravaganza avslöjas vilka göteborgare som kommer att pryda gatan med sitt fotografi i höst.
Utställningen #iloveavenyn är en del av en långsiktig satsning för att ge mer utrymme åt konsten på Avenyn, vilket kan innebära såväl permanent som tillfällig konst i olika former.
– Vi tror starkt på att konstnärliga uttryck stärker Avenyns internationella attraktionskraft. I det nya gestaltningsprogrammet är konsten en viktig del av utvecklingen av vår paradgata och på sikt är tanken att Avenyn sticka ut och forma en ännu starkare identitet bland europeiska städer, säger Madeleine Wahlberg.
Press är välkommen att delta vid vernissagen den 24 oktober kl. 14. På plats finns då även ett antal personer, vars självporträtt ingår i utställningen, för eventuella intervjuer. Utställningen pågår till den 1 december.
OSA senast den 23 oktober till liselotte@avenyn.se.

Plats: Mornington Hotel Stravaganza, Avenyn 6
Tid: Torsdag 24 oktober kl. 14
Avenyföreningen i samarbete med Götaplatsens Foto och Mornington Hotel Stravaganza