fbpx

Publicerad 1 april, 2016

Ny utformning av uteserveringar på Avenyn

Redan i sommar får några av Avenyns uteserveringar nya placeringar! Avenyns framtida utseende har länge arbetats fram och några nyckelfrågor kvarstår att lösa. En omdiskuterad fråga har varit uteserveringarnas placering. Skall de ligga intill fasad eller som satelliter/öar på trottoaren? Det senaste alternativet är stadsbyggnadskontoret och Whites förslag.

För att utvärdera fördelar och nackdelar så genomför nu fyra restauratörer/café satellitserveringar i sommar. Vigårda, Wärdshuset Tullen, Tvåkanten och EspressoHouse. De 4 meter breda och 10-15 meter långa uteserveringarna kommer att stå klara nu i april och vara placerade på Avenyns båda sidor mellan Kristinelundsgatan och Engelbrektsgatan. Resultatet kommer att utvärderas noga och ligga som grund för Avenyns framtida utseende.

– Som nya på Avenyn är det är spännande att få vara med på detta test och se hur det kommer att se ut och fungera rent praktiskt, säger Mattias Jakob på Wärdshuset Tullen.

– Vi tror att detta kommer att bli ett lyft för Avenyn och kommer att locka fler till oss, säger Victor Apelgren på Vigårda.

– Målsättningen är att få en mer kontinental, unik och levande Avenyn och vi hoppas att den nya placeringen av uteserveringarna kan vara en del i detta. Det viktiga är att vi får en utformning som fungerar i praktiken och inte bara blir skisser som inte går att leva efter, säger Madeleine Wahlberg centrumledare på Avenyföreningen.

Uteserveringarna kommer att få markiser och glas-staket som väderskydd. Några av dem kommer att stå på en lägre trall för att man skall fånga upp de nivåskillnader som idag finns på Avenyn. Förhoppningen är att alla uteserveringarna kommer att stå direkt på Avenyns nya golv i framtiden.

1 april har samtliga uteserveringar på Avenyn tillstånd att öppna.

För mer information
För pressbilder, se vår bildbank.

Vid frågor, kontakta:
Madeleine Wahlberg, centrumledare. Telefon: 0705-29 57 90 eller madeleine@avenyn.se