fbpx

Publicerad 16 maj, 2017

Lyckad premiär för Avenyn Block Party

Trots att vädret inte visade sig från sin bästa sida så lockade lördagens stora kultur- och gatufest på Avenyn närmare 70 000 besök.

För första gången arrangerades Avenyn Block Party – en stor gatufest på Avenyn och Götaplatsen med fokus på kultur, konst, dans och musik. Tiotusentals glada göteborgare trotsade regn och grå himmel för att uppleva ett nytt och fräscht event. Under evenemanget som startade kl. 11.00 och slutade långt in på natten registrerades närmare 70 000 besök.

– Jättekul! Superhärlig stämning på Götaplatsen och Avenyn! Vårt mål med att skapa en stor fest med kultur i gaturummet och att locka en ny och lite yngre målgrupp infriades verkligen, säger Elin Dahlbäck, projektledare för Avenyföreningen som arrangerat dagen.
– Tyvärr var inte vädrets makter helt med oss, men totalt sett är vi mycket nöjda och ser redan fram emot nästa års Avenyn Block Party.

Hela Avenyn var som en enda stor konstutställning med live-målning av street art-konstnärer och många utställningar av lokala konstnärer. Götaplatsen bjöd besökarna på skönt häng med bland annat live-målning, DJ-maraton, odlingstält, cykelverkstad och foodtrucks. Här fanns även EM i Ridsports sex hästar målade av konstnären Shai Dahan som framöver kommer att placeras ut runt om i Göteborg för att marknadsföra tävlingen.

Melina Do Rosario spelade under gatufestens DJ-maraton, hon säger: – Det var good vibes uppe på Götaplatsen och bra gemenskap, alla som var på plats lät inte vädret förstöra!

Även restaurangerna och butikerna gick all in för konst och musik med ett varierat utbud av olika erbjudanden, happenings, DJ:s och dagsfester.

Avenyn Block Party arrangerades av Avenyföreningen tillsammans med en studentgrupp från utbildningen Event Marketing & Management på Yrgo.

För mer information

För mer info se: här
För pressbilder, klicka här

Vid frågor, kontakta:
Elin Dahlbäck, projektledare Avenyföreningen, 073-964 32 20
Sofie Lindström, evenemangsansvarig Avenyföreningen, 0704-298 828