fbpx

Publicerad 13 november, 2012

Julen firas in på Södra vägen

Fredagen den 16 november startar julen på Södra vägen. Samtidigt som det vita ljuset tänds i Göteborg tänder vi upp i alla valven på södra delen av Södra vägen och bjuder på ”lussebullspremiär”.

Nu till helgen den 16-17 november firar vi in julen på Södra vägen. Gatan blir utsmyckad med julljus och julmusik. Verksamheterna kommer förutom roliga aktiviteter och bra erbjudanden även att bjuda på glögg och lussebulle till alla som handlar.

– Vi tycker att det är väldigt fint när ljuset tänds hos oss på Södra vägen och även i resten av Julstaden. Det är så vackert och man är väldigt stolt över att vara göteborgare, säger Anna och Eva, ägare av butiken Oles döttrar på Södra vägen.
Butikerna har förlängda julöppettider till kl. 19.00 på fredagen och kl. 16.00 på lördagen. På lördagen blir det extra aktiviteter med korvgrillning på oljefat och tomten finns förstås på plats för alla barnen.

Avenyföreningen står bakom och samordnar tillsammans med fastighetsägare och näringsidkare på Södra vägen julaktiviteten och ljuset som tänds här.
– Södra vägen är den naturliga promenaden mellan Jul på Liseberg och Julstaden på Avenyn. Därför vill vi att det även här skall lysa och vara julfint, säger Madeleine Wahlberg, centrumledare för Avenyföreningen.

Nu till helgen tänder Julstaden Göteborg upp sitt vita julljus över hela staden. Även Jul på Liseberg har premiär.

Läs mer på: www.avenyn.se samt Södra vägens hemsida: www.niceshopping.se