fbpx

Publicerad 7 april, 2016

Ingen städning på Avenyn inför stora städdagen

Städdagen den 13 april är en årlig tradition i Göteborg. Under tre dygn inför städdagen kommer Göteborgs paradgata Avenyn inte städas.

Den 13 april kl 07.00 med start vid Stora Teatern är det dags för den traditionsenliga städmorgonen i centrala Göteborg, i år för elfte året i rad. Aktiviteten är en samverkan mellan Avenyföreningen, Innerstaden Göteborg och Göteborgs Stad.

Inför städdagen kommer det städas efter lördagsnatten men sedan görs ett uppehåll. Städningen återupptas igen på onsdag morgon. Det kommer alltså inte att ske någon städning från söndag morgon fram till onsdag morgon. De områden som inte städas är Avenyn, Östra Hamngatan, Kungstorget och Kungsportsplatsen.

Efter tre ostädade dagar drar stadens ledande politiker, tjänstemän och företagare ut för den årliga städdagen.

– Vi gör detta för att vi vill visa hur det ser ut om ingen städar, säger Sofie Lindström, projektledare på Avenyföreningen.

– Vi vill uppmärksamma folk på att om man slänger skräp på marken så försvinner det inte av sig själv. Utan det är faktiskt någon som går och städar efter dem. Vi vill få människor att tänka till kring sitt beteende. Målet är en renare stad.

Områdena kommer att ses över dagligen och allt farligt material, som exempelvis glas, kommer att plockas bort, liksom tömning av papperskorgar som vanligt. Men inga sopmaskiner kommer att sopa upp fimpar, papper och annat skräp.

För mer information
För pressbilder, se vår bildbank.

Vid frågor, kontakta:
Madeleine Wahlberg, centrumledare. Telefon: 0705-29 57 90 eller madeleine@avenyn.se
Sofie Lindström, projektledare. Telefon: 0704-29 88 28 eller sofie@avenyn.se