fbpx

Publicerad 27 oktober, 2011

Halloween rullar in på Avenyn

För andra året i rad anordnar eleverna på Yrkeshögskolan Göteborg tillsammans med Avenyföreningen: Halloween by Avenyn. Förra årets succé med pimpa din pumpa kommer att följas upp av ett Halloweensafari för stora och små.

Lördagen den 29 oktober mellan klockan 12.00 till 16.00 firar vi Halloween på Avenyn. Gatan kommer att leva upp med aktiviteter där ditt mod kommer att testas.

Vågar du stoppa handen i lådan och gissa vilka äckliga saker häxan Hilda har gömt där? Eller varför inte hjälpa prinsen att rädda prinsessan från den elaka draken på vårt rullande Halloweentåg.

Det kommer finnas pirater, trollkarlar, häxor, prinsessor som trollar, busar, läser sagor och andra roligheter för dig och dina nära och kära. Verksamheterna kommer att bjuda på godis och har du inget att stoppa det i? Kom då till Avenyngallerian och skapa din egen Halloweengodispåse.
– Vi vill skapa en familjedag där alla aktiveras och är delaktiga. Med stort stöd från Avenyföreningen har vi fått tillträde till Göteborgs paradgata där vi hoppas kunna uppnå detta. En perfekt dag för den stressade familjen som vill hitta på något roligt med sina barn, säger Johan Widman, en av eleverna som är med och anordnar eventet.

På Avenyns hemsida www.avenyn.se kan de som behöver få enkla och kreativa utklädningstips, som man lätt kan fixa med saker man hemma. Hinner man inte det så finns ansiktsmålare på plats. Längs Avenyn kommer också ett tåg att passera som man kan hoppa på och av.

En saga kommer att utspela sig på tåget under färdens gång. I väntan på att nästa tur ska börja pågår aktiviteter för barnen. Allt från karamellstånd till trolleri. Eller varför inte lära sig ett nytt roligt bus, eller lära ut sitt favoritbus?
– Förberedelserna är i full gång och vi väntar med spänning på lördagen den 29 oktober. Vi har precis valt ut vilket pynt vi skall spöka ut Avenyn med, säger Anna Reimegård, också elev på Yrkeshögskolan Göteborg.
Så träna på ditt hemskaste spökljud, plocka fram huggtänderna, putsa prinsesskronan och kom och fira Halloween med oss.

För mer information och bilder kontakta: Johan Widman, 0704 75 52 16, projektledare eller Madeleine Wahlberg 0705 29 57 90, centrumledare Avenyföreningen.