fbpx

Publicerad 28 september, 2012

Gör nytta – gör plats för nytt

Sista veckan i september är lika med ”Shoppingvecka i Göteborg”. Under ”shopping-lördagen” den 29 september kommer Avenyföreningen tillsammans med föreningen Human Bridge att ha insamling av kläder, skor och leksaker under temat ”Gör plats för nytt” i Bältesspännarparken.

Göteborgarna uppmanas att städa ur sina garderober och skåp för att ta med sig sina gamla kläder och leksaker till Bältesspännarparken där allting skänks vidare till Human Bridge. Föreningen Human Bridge arbetar för biståndsorganisationerna Läkarmissionen och Erikshjälpen. De kommer att vara på plats för att samla in kläder, skor och leksaker mellan klockan 11.00–16.00.

– Det känns bra att knyta samman shoppingveckan med välgörenhet, säger Sofie Lindström, eventansvarig på Avenyföreningen.

Förutom kläd- och leksaksinsamlingen kommer det att bjudas på blandade aktiviteter för både barn och vuxna; testa att provköra segway, det kommer att finnas lekland med hoppborg och förstås kommer en clown.
Alla vuxna får en rabattcheck som gäller hos butikerna i Avenyområdet. För barn som lämnar in sina gamla leksaker bjuder McDonald´s, Avenyn på gratis glass och ansiktsmålning. Verksamheterna i Avenyområdet kommer denna dag att erbjuda sina kunder olika unika erbjudanden.

– Idag är det lätt att man bara köper nytt, men man behöver då och då städa ut sådant som man inte använder och ge vidare till de som verkligen behöver, säger Sofie Lindström.

Fakta Human Bridge:
Föreningen Human Bridge skapades 2001 genom att samordna materialbiståndsavdelningarna inom två svenska biståndsorganisationer. Dessa organisationer, Läkarmissionen och Erikshjälpen, har sedan 1990 respektive 1974 aktivt arbetat med genomförande av projekt som omfattar materialbistånd. Genom att forma en organisation med en gemensam administration för utförandet av sådana projekt som innefattar just materialbistånd, har målsättningen varit att på ett effektivt sätt utnyttja de resurser och den erfarenhet de två organisationerna representerar inom området. Human Bridge utgör idag en professionell organisation som i samarbete med Läkarmissionen och Erikshjälpen utför materialrelaterade projekt.