fbpx

Publicerad 25 april, 2015

Färgglad folkfest lockade tusentals besökare till Avenyn

Food truck-marknad, artister och underhållare, tusentals ballonger och gatushopping lockade tusentals göteborgare in till vårfest på Avenyn och Södra vägen.

Det våras, vårfesten som arrangeras av Avenyföreningen, gick av stapeln idag lördag för femte året i rad. Trots förvarningar om regnväder var det många nyfikna, hungriga och shoppingsugna göteborgare som tog sig in till Avenyn och Södra vägen. Och vädret behövde man inte oroa sig för, regnet slutade vid festens början klockan 11 och kom tillbaka lagom till festligheternas slut vid 16-tiden.

Dagen till ära smyckades gatorna med över 4 000 färgglada ballonger och många av gatornas butiker flyttade ut. Körer, trubadurer, clowner, gatuartister och akrobater underhöll besökarna i nästan varje gathörn och fick gatorna att blomma ut i feststämning. Trollkarlen Isidor trollband publiken med tricks som skapade stor förundran. På Götaplatsen erbjöd sex populära food trucks spännande matupplevelser, så populära att maten till och med såldes slut.

– Jättekul att tillsammans med många andra food trucks skapa en matmarknad och att den är så välbesökt redan första gången. Vi har länge strävat efter en foodcourt, och att äntligen få ta del av det och att bidra till ett öppnare Göteborg är fantastiskt. Nästa gång laddar vi upp med mer mat så att vi kan göra fler besökare nöjda, säger Carl Norrman på Two Buns and Meat.

– Fantastiskt! Det märks att folk längtar efter våren. Allas engagemang har gjort att dagen blivit oförglömlig! Så många besök hade vi inte kunnat drömma om. Vi arbetar ju för att få Avenyn mer levande och kontinental, säger Madeleine Wahlberg, centrumledare för Avenyföreningen som arrangerat dagen.

Även Kopparhuset på Avenyn 31-35 invigdes med pompa och ståt och lyckliga vinnare i en skattjakt på Avenyn fick dela på 50 000 kr i priser från gatans verksamheter.

För pressbilder, se vår mediabank.