fbpx

Publicerad 16 april, 2016

Besöksrekord när Avenyn firade in våren

Barnaktiviteter, food trucks, butikserbjudanden och underhållning lockade tusentals glada göteborgare till paradgatan när Avenyn firade vårens ankomst med stor familjefest.

Under vårfesten registrerades över 40 000 besök på paradgatan mellan klockan 11 och 17. Vilket är årets högsta.

– Jättekul! Vilken härlig dag på Avenyn! Det märks att folk längtar efter våren, färg och liv. Alla glada besökare har gjort att dagen blivit oförglömlig! Vi arbetar ju för att få Avenyn mer levande och kontinental, säger Madeleine Wahlberg, centrumledare för Avenyföreningen som arrangerat dagen.

Det våras på Avenyn, den populära vårfesten firades i lördags för sjätte året i rad. Dagen till ära smyckades paradgatan med tusentals färgglada ballonger och många av verksamheterna flyttade ut och bjöd på aktiviteter på gatan. Livemusik, trubadurer, clowner, gatuartister och dansare underhöll besökarna i nästan varje gathörn och fick gatan att blomma ut i feststämning. På Götaplatsen erbjöd food trucks spännande matupplevelser.

Alla barn bjöds på full aktivitet; gympa med Friskis&Svettis, hoppborg, ansiktsmålning och ballongutdelning från Avenyns egna clowner.

Evenemanget, som främst är riktat till barnfamiljer, har blivit en tradition för många och en riktig folksuccé.

För pressbilder, se vår bildbank.

Vid frågor, kontakta:
Madeleine Wahlberg, centrumledare. Telefon: 0705-29 57 90 eller madeleine@avenyn.se
Sofie Lindström, projektledare. Telefon: 0704-29 88 28 eller sofie@avenyn.se