fbpx

Publicerad 5 maj, 2013

Avenyn låter fansen pryda gatan

Aldrig förr har det postats så många självporträtt på nätet. I sociala medier, och i synnerhet på Instagram, har beteendet gett upphov till en ny trend kallad ”selfie”.

En sökning på Instagram i början av juni visade att det då fanns nästan 27 miljoner bilder med hashtaggen #selfie. När motsvarande sökning gjordes en månad senare var antalet uppe i 30 miljoner.

– Många drömmer om att få stå i rampljuset och får sina ”15 minutes of fame”. Avenyn gör det nu möjligt med #iloveavenyn. En kampanj där Instagramanvändare har möjlighet att synas på en stortavla mitt på Avenyn, säger Madeleine Wahlberg, centrumledare på Avenyföreningen.

Så här funkar #iloveavenyn
1. Användaren tar ett självporträtt, lägger upp bilden på Instagram och hashtaggar #iloveavenyn
2. Därefter visas fotot (efter godkännande) på den storbildsskärm som sitter utanför gallerian där Wallenstam bygger på Avenyn 31-35
Aktiviteten #iloveavenyn håller på till den 31 juli och är dessutom möjlig att delta i för de som inte använder Instagram.
– Ja, alla är välkomna att delta. Det går alldeles utmärkt att skicka ett mail till oss på info@avenyn.se, så lägger vi upp bilden, säger Madeleine Wahlberg.