fbpx

Publicerad 28 november, 2013

Aveny Blommor har korats till Årets Avenyföretag 2013

Det är andra året som priset, Årets Avenyföretag, delas ut och bakom priset står Avenyföreningen. Priset skall lyfta fram goda exempel på företagande och även sporra andra företag i Avenyområdet att arbeta för att själva bli en av de nominerade till kommande år.
– Det känns oerhört roligt att få lyfta fram goda förebilder bland våra medlemsföretag. Vi hoppas att både besökare till Avenyn och företag skall finna inspiration i detta, säger Madeleine Wahlberg, centrumledare för Avenyföreningen.

Juryns motivering:

”Under året har Aveny Blommor expanderat och sett affärsmöjligheter i de nya situationer som de ställts inför och som möjliggjorts. Aveny Blommor är en god förebild med estetiskt tilltalande butiker i spännande konstellationer samt med ett nytänk av en traditionell produkt. Med en förstklassig service och genom sitt personliga och engagerande ledarskap ser vi stor potential för årets Avenyföretag i framtiden. Vi hoppas att den energi och framåtanda som Aveny Blommor andas kan inspirera fler att satsa inom handeln.”
– Det känns pirrigt, roligt och oväntat att vi har blivit korade till årets Avenyföretag. Vi hoppas och siktar så klart på att vi kan expandera ännu mer, säger syskonparet Anna-Lena Wigtonoch Håkan Eriksson som är ägarna till Aveny Blommor.
Aveny Blommor har funnits på Avenyn i närmare 30 år. Butiken ligger på Avenyn 23 och de har dessutom haft en pop up-butik i en av glaspaviljongerna på Avenyn 31- 35 samt en helt nyöppnad butik vid Kungsportsplatsen.

Kriterierna som de nominerade företagen bedömts efter har varit:

• Nytänkande och innovationer; företagets arbete med sin egen utveckling.
• Marknadsföring – hur företaget marknadsför sig; samarbeten, annonsering,
sociala medier, sponsring med mera.
• Exponering och skyltning. Hur visar företaget upp sina produkter och vilka
tankar ligger bakom verksamhetens inredning och miljö?
• Kundbemötande och service; vilken service företaget ger till sina kunder och
även personalens kunnighet om företagets produkter.
• Resultat, tillväxtpotential och omsättning för företaget.

Juryn Årets Avenyföretag 2013
Kenneth Odéus, Köpmannaförbundet
Lennart Österström, SEB
Madeleine Wahlberg, Avenyföreningen