fbpx

Publicerad 21 april, 2014 - Bibliotek

3700 m² mer läsglädje

biblioteket_fasad
Äntligen! Onsdagen 23:e april slogs portarna upp till Göteborgs nygamla stadsbibliotek vid Götaplatsen. För att fira hålls en fem dagar lång invigningsfest där bland annat Kristian Anttila uppträder.

Det nya biblioteket är 3700 kvadratmeter större än tidigare och totalt är det 11 800 kvadratmeter stort med en kapacitet för 9 000 besökare per dag. Biblioteket tar ett större steg ut på Avenyn med en lounge för tidningsläsning i markplan och en glasfasad som går tre meter längre ut än innan. Här kan studenter och andra besökare sitta i en lugn studiemiljö och titta ut över folklivet på Avenyn. Stora delar kommer att se ut som förr, men hela byggnaden blir miljöanpassad och interiören kommer att lysa i gult, orange och rött. Dessutom blir det en stor, öppen hörsal. Två nya caféer med ekologiskt sortiment öppnar också. Läs mer om dem här.

För att fira till fullo att det nygamla biblioteket är igång igen, så hålls en fem dagar lång invigningsfest. Programmet är fullspäckat och innehåller allt och alla: från litteraturvetare till k-popdans. Spana in hela programmet här. Vill du se bilder från invigningen? Scrolla bara ner.

Många hade samlats utanför biblioteket.
biblioteket_publik

Den första officiella besökaren!
biblioteket_person

Härlig uteservering med ännu härligare utsikt!
biblioteket_utsikt