Scandic Rubinen byggs ut

Hotell Rubinen bygger omScandic Rubinen byggs just nu ut med 5600 kvadratmeter. Som kronan på verket får hotellet en ny takbar, utökade konferensytor, ett nytt gym och en ny lobby. Premiäröppningen beräknas bli i maj 2014.

Utvecklingsprojektet genomför vi i ett nära samarbete, vilket båda parter ser fram emot, säger Bo Jansson, Diligentias chef för Köpcentrum och Bostäder.

Som hyresgäst till Diligentias hotellfastighet betyder detta att Scandic kommer att få cirka 100 nya dubbelrum, vilket betyder totalt 300 rum. Tidsmässigt finns detaljplan och byggnadslov på plats och den nya huskroppen med 100 nya rum kommer att stå klart sommaren 2014.

För Scandic är utbyggnaden och renoveringen välkommet i processen att differentiera och positionera kedjans sex hotell i Göteborg. Hela hotellets interiör kommer att uppgraderas och bli toppmodern av högsta kvalitet.

– Göteborg är en mycket viktig destination för oss och det känns väldigt bra att både öka antalet rum på Scandic Rubinen och att fräscha upp publika ytor och konferens. Läget på Avenyn är perfekt, både för att bo och för att äta och umgås i restaurangen och baren, säger Joakim Nilsson, Sverigechef på Scandic.

Scandic Rubinen ska bli Miljöbyggnad Silver-klassat
Som en del i en stor hållbarhetssatsning miljöcertifierar Diligentia alla sina omfattande ny-, till- och ombyggnader. De letar ständigt efter nya, innovativa metoder som kan ge miljöförtjänster och effektivisera sina fastigheter och områden. Därmed vill de också bidra till en mer miljövänlig norm i branschen och i samhället i stort.

– Parallellt med fastighetsutvecklingen av Scandic Rubinen genomför vi också en process för att certifiera hotellbyggnaden som en Miljöbyggnad Silver, berättar Peter Landqvist, Centrumchef. Miljöbyggnad är ett kvitto på viktiga kvaliteter hos en byggnad vad gäller energi, inomhusmiljö och material och vi har höga ambitioner vad gäller hållbarhet.

– Det är mycket glädjande att Diligentia satsar på en certifiering av byggnaden. Det går hand i hand med Scandics ambitiösa hållbarhetsarbete vad gäller driften av hotellet, avslutar Joakim Nilsson.