MTV World Stage

MTV World Stage är en internationell tv-show som sänder de bästa konsertupplevelserna från utvalda platser i världen.
Konserten på Götaplatsen kommer att tv-sändas i efterhand för en internationell publik på hela 550 miljoner hushåll världen över.

När?
Klockan 19.30 på Götaplatsen
Torsdag 21 juni

Dagen innan midsommar kommer MTV World Stage till Göteborg. Torsdag den 21 juni bjuder MTV in internationellt kända artister till Götaplatsen, och alla besökare får fritt inträde.
En musikexplosion kommer att skölja över Göteborg som en förfest till midsommarafton. MTV bjuder in alla till Götaplatsen. Här kommer internationella storstjärnor stå på samma scen som svenska storfavoriter.

Amerikanska rapparen B.o.B. har haft flera listettor. Debutsingeln Nothin’ on you, låten Airplanes ihop med Hayley Williams från gruppen Paramore och nya singeln So Good har alla legat högt på listorna.

Nelly Furtados stora genombrott kom år 2000 med singeln I’m like a bird. Hon har sedan dess släppt flera andra hitlåtar, där bland Promiscuous tillsammans med Timbaland och Maneater som toppade Englandslistan. Hennes senaste singel heter Big hoops (bigger the better) och kommer garanterat få Götaplatsen att gunga.

Både Loreen och Tove Styrke är fostrade i tv-programmet Idol. Men därefter har de gått egna vägar och i dag är det ingen som förknippar dem med talangtävlingen. Loreen tog Sverige och Europa med storm med låten Euphoria i Eurovision Song Contest. Tove Styrke har flera album i bagaget och har turnerat Sverige flera gånger om.

Göteborgs rykte som musikstad är grundmurat. 2012 är ett starkt år med konserter på Ullevi, Way out West som utökar till tre dagar samt en rad festivaler och konserter i olika genrer.
– Göteborg har de senaste åren blivit en av landets absolut främsta musikscener, mycket tack vare de stora festivaler och konserter som staden huserar. Vidare passar också Götaplatsen enormt bra som scen för World Stage, tack vare den stora öppna ytan som kan inrymma så pass många människor, säger Mattias Behrer, General Manager för MTV i norra Europa samt internationell marknadschef.

Att konserten sker på årets längsta dag innebär att besökare och artister får uppleva en svensk sommarnatt där solen förhoppningsvis lyser, och lyser länge.
– Göteborg är en fantastisk svensk sommarstad som gör sig bra i internationella TV-rutor. Det är alltså en perfekt stad för den största midsommarförfesten i svensk historia. Det är årets längsta natt och skulle det vara molnigt står vi för internationell stjärnglans, säger Mattias Behrer.