Gothia Towers blir Lego Towers


Nu finns legomodellen av framtidens Gothia Towers på plats i lobbyn på hotellet. Legobygget är ett av landets största och måste räknas som ett av de mest imponerande.
– Det är en fantastiskt legomodell, säger Petter Ullberg, VD för Gothia Towers och vVD för Svenska Mässan.

Lego Towers är 1,80 meter högt och tre meter brett vilket gör det till en av de största legomodellerna i Sverige. Den tog ett halvår att tillverka och består av 75 000 legobitar varav hela 10 000 är fönsterrutor.

Bakom bygget står Johan Sahlström, civilingenjör på Volvo Lastvagnar. Han har legobyggen som sin stora passion och hobby. I sitt hem har han över en miljon legobitar och så fort han får möjlighet reser han till olika legoutställningar i Europa för att hämta inspiration till nya legoprojekt.
– Den här modellen är bland det roligaste jag har varit med om att bygga, särskilt eftersom modellen avspeglar en modell som blir verklighet om några år. Jag har designat tornen i ett digitalt ritverktyg anpassat för lego och modellen är skalenlig ned till minsta detalj, säger Johan Sahlström.

Modellen visar alltså hur hotell- och mötesplatsen kommer att se ut när allt står färdigt vid årsskiftet 2014/2015 och blir Europas största helintegrerade hotell- och mötesplats.
– Det är en fantastiskt legomodell och vi är mycket imponerade över Johan Sahlströms precision och skicklighet. Nu kan både vi som arbetar här och alla besökare, stora som små, inspireras av den här fina modellen av det framtida Gothia Towers, säger Petter Ullberg, VD för Gothia Towers och vVD för Svenska Mässan.