Gör plats för nytt

Under shoppinglördagen den 29 september anordnade Avenyföreningen tillsammans med föreningen Human Bridge ett evenemang för att samla in kläder, skor och leksaker under temat ”Gör plats för nytt” i Bältesspännarparken.

Göteborgarna hade fått information via Facebook, planscher uppsatta på stan och nyhetsbrev och kom till Bältesspännarparken med sina gamla kläder och leksaker. Där fanns föreningen Human Bridge på plats för att samla in allting.

– Det här är en jättebra idé, sa Åke Samuelsson, regionsansvarig på Human Bridge.
– Att vi kan samarbeta med affärerna och få fler att uppmärksamma att man istället för att slänga gammalt kan ge vidare till någon som verkligen behöver.

Förutom kläd- och leksaksinsamlingen fanns blandade aktiviteter för både barn och  vuxna: barnen busade i hoppborgen samt fick ballonger av den snälla clownen.

För barn som lämnade in sina leksaker bjöd McDonald´s Avenyn på gratis glass och alla vuxna fick en rabattcheck som gäller hos butikerna i Avenyområdet. Verksamheterna i Avenyområdet hade denna dag olika unika erbjudanden som de erbjöd sina kunder.

Human Bridge arbetar för biståndsorganisationerna Läkarmissionen och Erikshjälpen. Human Bridge verksamhet är främst att finansiera sjukvård och katastrofhjälp till behövande länder.
Föreningen Human Bridge skapades 2001 genom att samordna materialbiståndsavdelningarna inom två svenska biståndsorganisationer. Dessa organisationer, Läkarmissionen och Erikshjälpen, har sedan 1990 respektive 1974 aktivt arbetat med genomförande av projekt som omfattar materialbistånd.