Det tog sig för Johnossi

no images were found

Urval av Johnossis låtlista

18 Karat Gold
Dead End
Execution Song
Glory Days To Come
Man Must Dance
Mavericks
Roscoe
Summerbreeze
There’s a lot of Things to Do Before You Die
What’s the Point

Onsdagskvällen på Liseberg handlade om ett band. Den tillhörde bandet som har fått ta emot priset för Årets grupp på P3-Guldgalan både 2009 och i januari 2011. Johnossi. Med enkel rock drog de igång publiken, med fick aldrig Göteborg att riktigt lyfta.

John Engelbert och Oskar ”Ossi” Bonde försökte rocka igång publikhavet framför Stora scenen med handklappning och allsång. När resultatet uteblev verkade frustrationen komma och efter några låtar tog John mikrofonen:
– Vakna! Det är dags att vakna nu Göteborg!
Ändå lyfte aldrig Göteborg. Kanske var det den varma sommarnatten som gjorde publiken loj, för det var knappt fler än klicken längst som kom i extas.

Johnossi hade nog kunnat fungerat riktigt bra – på en annan scen. Familjemeckat Liseberg lockade en salig blandning. Flertalet bestod av youngsters – vissa genuina fans, vissa som gav ifrån sig ett sorl som ibland hördes mer än bandet på scenen, särskilt till en början.
Genomgående hade dock Johnossi problem att hålla tempot. Pauserna mellan seten fick all nerv att dö ut. Och det var som att de gång på gång tvingades börja om från början med publiken. Oskar var som en frenetiskt hamrande trumslagare och John tog ton på ton med sin säregna stämma. Ofta var det riktigt tajt. Men något saknas ännu för att nå stordåd.

Men. För det kommer ett men. Det var långt ifrån ett bottennapp. Johnossi har tagit över där The Hives och Mando Diao lämnat och kör samtidigt sin egna stil.
Det är avskalat och rent från allt överflöd. De har skippat allt vad onödigt heter i form av keyboard och bas och resten av de instrument som vi vanligtvis hittar på en rockscen. Oskar är säkerheten själv på trummorna och John kör hårt på sin gitarr. De är bara två personer, men levererar något speciellt.
Det är förvisso hitsen som får igång publiken, men i deras diskografi finns ett helt gäng låtar som är värda att inte glömmas bort.

John fick IG i musik på högstadiet, berättar han i ett mellansnack. Nog når de två Stockholmarna högre än så. Förvisso börjar de trevande och når aldrig upp till ett MVG ikväll, men helt klart är godkänt. Emellanåt når de också upp till ett väl godkänt.

VAD TYCKER DU OM KONSERTEN MED JOHNOSSI PÅ LISEBERG ONSDAGEN DEN 8 JUNI?

  • aida

    vill bara säga att det du säger om konserten på liseberg är bara såå feel, JOHNOSSI ägde, fick hela liseberg till liv, fick alla att bli så himla glada och deras allsång var såå grym!!