Bok & Bibliotek 2012


Bokmässan är Nordens största kulturmanifestation. 2012 är också temat just nordisk litteratur. Den 27-30 september kommer alla bokintresserade att finnas i Göteborg och Svenska mässan.

Bokmässan är Nordens största mötesplats för bok- och biblioteksbranschen. Mässan startade 1985 och hade då 5 000 besökare. Sedan dess har den vuxit år för år och 2011 registrerades närmare 100 000 besök under fyra dagar! Den 28:e mässan äger rum den 27-30 september 2012 och har nordisk litteratur i fokus.

Mässan är ett spännande evenemang för såväl en branschpublik som allmänheten. 37 procent av besökarna är branschbesökare och de två största grupperna bland dessa är lärare och bibliotekarier.

Ingen annan bokmässa i världen erbjuder ett lika omfattande seminarieprogram. Förutom seminarierna hålls program på mässans olika scener. I montrarna pågår aktiviteter hela dagarna, och där finns fack- och skönlitteratur, läromedel, barnböcker, serier, tidskrifter, bokbussar, bokhyllor och mycket mer. På Bokmässan 2011 kunde man välja mellan 3 069 programpunkter med 2 133 medverkande. 927 utställare fanns på plats.

Nordisk litteratur har alltid en central plats på mässan. Varje år kommer många nordiska författare till Göteborg. Alla nordiska länder har varit i fokus, och 2012 står Norden och den nordiska litteraturen i fokus.
– Intresset för den nordiska litteraturen bara växer. Och likadant är det med intresset för det nordiska samhället. Vi har mycket att berätta och mycket att diskutera med andra. Den internationellt kända Bokmässan i Göteborg blir en utmärkt arena för detta under det jubileumstäta året 2012, säger Nordiska Ministerrådets generalsekreterare Halldór Ásgrimsson och Nordiska Rådets president Jan-Erik Enestam.

Bokmässan hålls på Svenska Mässan som ligger mitt i Göteborg, i anslutning till Hotel Gothia Towers.