Upplev ett vattentätt Avenyn

Fem utställningar du inte får missa.

1. Surrounding Bacon and Warhol.
Göteborgs Konstmuseeum
Pågår till söndag 12 augusti.

2. Ny Nordisk Fotografi 2012.
Hasselblad Center
Pågår till söndag 12 augusti.

3. Bilar, mode och inredning.
Röhsska museet
Pågår till söndag 9 september.

4. Chitra Ganesh.
Konsthallen
Pågår till söndag 30 september.

5. Return of the Dinosaurs.
Universeum
Pågår till söndag 30 september.

”Ostadigt väder” är göteborgska för ihållande regn. Och visst är regn en bra ursäkt till att hålla sig hemma, men det är en ännu bättre orsak till att göra något nytt. Konst, kultur och upplevelser utöver det vanliga är bara några av de saker som Avenyområdet erbjuder och som passar extra bra när det regnar.

Götaplatsen, med den stolta Poseidon omringat av kulturinstitutionerna Stadsteatern, Konstmuseet, Konsthallen och Konserthuset, har mycket att erbjuda.
På Konstmuseet hittar ni nu utställningen Surrounding Bacon & Warhol. Francis Bacon och Andy Warhol var två av 1900-talets mest uppburna konstnärer som under en intressant period i konsthistorien omprövade många av modernismens grundläggande värden. I utställningen visas, förutom Warhol och Bacon, verk av en rad kända konstnärer som Martin Kippenberger, David Hockney, Barbro Östlihn, Erró, Niki de Saint-Phalle, Lena Svedberg och Sigmar Polke.

Bredvid Konstmuseet ligger Konsthallen som just visar verk av den uppmärksammade New York-baserade konstnären Chitra Ganesh. Utställningen Chitra Ganesh – She, the question, omfattar bland annat teckning, video, fotografi och kollage. Verken innehåller hinduistiska, grekiska och buddhistiska mytologier och epos, men även mer samtida litteratur, sångtexter, imperialism och queerpolitik.

I listan till höger hittar ni ytterligare förslag på utställningar ni inte får missa.