utbildningar1600x500

Medlemsaktiviteter

Händer under 2016

Tisdagen den 25 maj – After Work hos Pivo bar & kök

Tid: Drop in från klockan 17.30, presentation vid klockan 18.30
Plats: Pivo, Arkivgatan 9 (samma byggnad som Riksarkivet)

Avenyföreningen bjuder in till en härlig kväll med vänner och kollegor på Pivo bar och kök. Attila Tamas och Patrick Lucic visar upp och presenterar verksamheten för oss och om vädret tillåter spelar vi Boule i den härliga trädgården. Avenyföreningen och Pivo bjuder på mat och dryck.
Anmäl dig och din kollega här

_____________________________________________________

Har hänt 2016

Tisdagen den 17 maj – Hantera energitjuvar och få en rikare vardag!

Livscoachen och författaren Brian Berglund delade med sig av enkla och konkreta tips på hur du kan skapa en rikare vardag. Vi lärde oss hur vi kan hantera och arbeta med våra energitjuvar som på så sätt gör att vardagen blir mycket roligare, intressantare och mer meningsfull.
brianberglund

Tisdag 10 maj – Hjärt- och lungräddning (HLR) – så kan du göra skillnad i en nödsituation!

Lullan Backamn från Heartex, lärde oss teoretiskt och praktiskt hur man genomför HLR (Hjärt- och Lungräddning) med och utan hjärtstartare, hjälper någon med luftvägsstopp och ger första hjälpen.
lullanbackman199x199

Torsdag den 21 april – Sökmotoroptimering, hur hamnar mitt företag högt upp på Google?

Ricky Pettersson från Viva Media föreläste under morgonen om hur viktigt det är att ha en god sökmotoroptimering på din hemsida för att din målgrupp ska hitta dig på nätet.

Onsdag 20 april – Årsmöte

Avenyföreningens årsmöte för 2015.

Onsdag den 13 april – Hjärt- och lungräddning(HLR) – så kan du göra skillnad i en nödsituation!

Lullan Backamn från Heartex, lärde oss teoretiskt och praktiskt hur man genomför HLR (Hjärt- och Lungräddning) med och utan hjärtstartare, hjälper någon med luftvägsstopp och ger första hjälpen.
lullanbackman199x199
Lullan Backman, Heartex

Onsdag den 13 april – Städdagen 2016

Den årliga städdagen som arrangeras tillsammans med Göteborgs Stad genomfördes den 13 april.
staddagen 2016

Onsdag 6 april – Gerillamarknadsföring – stick ut i bruset och nå dina köpare

Fredrik Olsson från Miami Advertising Agency besökte oss och berättade hur man kan sticka ut ur bruset och nå in i köparnas medvetande med hjälp av Gerillamarknadsföring.
Anmäl dig här
fredrikolsson
Fredrik Olsson, Miami Advertising Agency

Tisdag 22 mars – Vad betyder Västlänken för Göteborg?

Frukostmöte med tema Västlänken tillsammans med Innerstaden. Västlänken innebär den kanske största moderniseringen av järnvägen i Göteborg sedan införandet på 1800-talet. Men Västlänken blir också en katalysator för stadsutvecklingen och investeringar i Göteborgs stadskärna. Redan idag planeras för tusentals ny bostäder och arbetsplatser samt ny kollektivtrafik på och runt de nya stationerna i Göteborg. Synpunkter och frågor haglar tätt i samhällsdebatten. Deltagarna fick lyssna och ställa frågor till Johan Nyhus, ordförande i Trafiknämnden.
johannyhus
Johan Nyhus, Kommunalråd och ordförande i Trafiknämnden

Onsdagen den 9 mars – Stärk företagets varumärke och få kunden att komma tillbaka – Sälj steg 3

Marcus Hermansson från Business Performance vägledde deltagarna under kvällen till att lära sig mer om värdet i ett varumärke och hur man får kunderna att komma tillbaka. Hur man kan jobba med sin personal i att skapa kundservice i världsklass!
marcushermansson, business performance
Marcus Hermansson, Business Performance

Tisdagen den 8 mars – Personalen är viktig! Hur hittar man rätt? Kan vi tipsa, hjälpa och ibland t.o.m varna varandra?

Avenyföreningen bjöd in till lunchmöte där de som jobbar med HR-frågor inom främst restaurang/café fick möjlighet att träffas och utbyta erfarenheter, få svar på sina frågor och samtidigt lär vi känna varandra och på så sätt skapa ett ovärderligt nätverk inför framtiden.

Torsdag den 3 mars – Digital marknadsföring, stick ut i sociala medie-bruset och få ditt företag att synas

Richard Swenman från Viva Media höll en fullsatt föreläsning om vikten av en genomtänkt strategi för att lyckas i de sociala medierna och hur företag genom närvaro i sociala medier ökar sin exponering mot såväl befintliga som potentiella kunder, partners och andra intressenter. Vi fick bland mycket annat veta hur annonsering på sociala medier fungerar och vilket resultat det kan ge.
richardswenman
Richard Swenman, Viva Media

Onsdag den 2 mars – Polis- och supporterpolisen informerar

Anders Börjesson, chef för lokalpolisområde Göteborg City presenterade den nya polisorganisationen, vilka utmaningar man står inför och hur man kommer att arbeta framöver. Hur ser nuläget ut på och kring Avenyn?
Anders Hallesjö, chef för operativa gruppen på supporterpolisen presenterade hur polisen arbetar för att motverka fotbollshuliganism i Göteborg.
anders borjesson polisen
Anders Börjesson, chef för lokalpolisområde Göteborg City
Presentationen
Telefonnummer till supporterpolisen Anders Hallesjö: (010-56)52857, 0706-291355

Torsdag 4 februari – Hitta din nästa medarbetare!
I samarbete med Swedbank Avenyn bjöds Avenyföreningens medlemmar in till en träff i projektet ”Unga Jobb” som drivs av Swedbank och Arbetsförmedlingen.
Genom speed-dating presenterades företagen för arbetssökande, nyfikna och ”hungriga” ungdomar. Där ungdomarna hade chans till en praktikplats hos något av företagen.

Tisdag 19 januari – Hälsofrukost
I samarbete med Viktväktarna och My Studio anordnade vi en Hälsofrukost för medlemmarna där vi fick lära oss att äta och träna rätt, hur vi ska nå våra mål och få en hälsosammare arbetsplats med mindre sjukskrivningar och bättre välmående.

Tisdag den 26 januari – Rån, hot, snatteri och överfall – hur kan man förebygga och agera om det händer

Mikael Grahn, Adapt föreläste om vad man gör för att undvika rån, snatteri, hot och överfall? Samt lärde oss vad man kan göra för att förebygga dessa händelser och vad man ska titta efter/göra om man misstänker t.ex. snatteri. Vad gör man när rånet är ett faktum – hur agerar man? Vad gör man efter?
_____________________________________________________

Tidigare aktiviteter

Se genomförda aktiviteter för respektive år:

2015
2014
2013
2012