Medlemsaktiviteter

Händer under 2017

Fler aktiviteter kan tillkomma efter hand.
Du kan anmäla dig via länkar på denna sida så fort anmälningslänken ligger uppe. Vi skickar även ut separata inbjudningar till kontaktpersonen på varje företag via mail inför varje tillfälle. Utbildningarna och medlemsträffarna är kostnadsfria för medlemsföretagen, dock max 2 anställda per företag och utbildning/medlemsaktivitet om inget annat står på respektive tillfälle.

För utbildningarna gäller dock följande vid avbokningar:
Har du bokat plats och uteblir utan att ha meddelat oss, utgår en avgift på 450 kronor (ex. moms) per utebliven anmäld deltagare och tillfälle.

Starta hösten med att prioritera dig själv!

Varför inte börja hösten med ny energi och med rätt mindset?
Under morgonen serveras en god frukost och verksamhetschef Marcel Aponno, läkare och specialist i allmänmedicin samt platschef Veronika Andersson- cert. PT, kostrådgivare och hälsoinformatör berättar om hur du kan hitta fokus och lära dig prioritera rätt saker i din vardag. Med det nystartade Hälsocentret vill Läkarhuset stå för ett helhetstänk och verka i skärningspunkten mellan sjukvård och friskvård. Under morgonen kommer ni få information om verksamheten samt den innovativa träningsutrustningen Milon -individanpassad cirkelträning. Milon är ett unikt träningssytem som erbjuder säker, enkel och effektiv cirkelträningträning där ett varv tar så lite som 17.5 minuter. Träning du hinner med!

När: Onsdagen den 23 augusti
Tid: klockan 8.00-9.30, frukost serveras mellan klockan 8-8.30
Plats: Hälsocenter Läkarhuset, Södra vägen 23
Sista anmälningsdag: 20 augusti
Anmäl dig och din kollega HÄR

Summer Party

När: Onsdagen den 30 augusti
Tid: Drop in från kl. 17
Plats: Terassen på Avenyn 10, våning 6

Inbjudan har skickats till kontaktpersonen på respektive medlemsföretag.

After Work Avenyn – hos nyöppnade Convendum

CONVENDUM öppnade på Avenyn 21 i Göteborg den 1 juli. Då stod det nyrenoverade huset med sju våningar och 5 000 kvadratmeter klart, framtidens kontor är här. CONVENDUM är ett coworking center i premiumsegmentet, som utöver öppna coworking-ytor erbjuder privata kontor, fullt utrustat konferenscenter, lounge, restaurang, café, musikstudios, showrooms och gym. Som medlem på CONVENDUM har man tillgång till all service och hela fastigheten på Avenyn 21, och även CONVENDUMs samtliga andra coworking centers i Sverige.

After Work – härligt mingel – presentation av Convendum – guidad visning

När: Fredag 8 september
Tid: Drop in från kl. 17
Presentation/visning ca. kl. 18. 30
Avslutning ca. kl. 20
Vi bjuds på lättare mat och dryck under kvällen.
Plats: Avenyn 21
Sista anmälningsdag: Onsdag 6 september
Anmäl dig och din kollega HÄR

Avenyvandring – Skrönor och skandaler

1866 antogs en ny stadsplan för Göteborg utanför Vallgraven, och Avenyn kan därför sägas ha firat 150 år 2016. Sveriges kanske mest kända gata lämnar ingen oberörd, välkommen att följa med på en stadsvandring som svingar sig mellan skrönor och skandaler under ett och ett halvt sekel.

Stora Teatern gick i konkurs. Vapen smugglades fel. Och hemma hos Oscar Dickson blev Karl XV sur. Det finns många berättelser om paradgatan Avenyn och dess omgivningar. Här föddes idrottshuliganismen under 1800-talet och på Valand några decennier senare gjorde Carl Larsson skandal med nakenmåleri. Och vilka dubiösa inkomster hade egentligen Nya Alléns skapare? Under vandringen passeras flera statyer, vilka ruvar på märkliga historier – från Kopparmärra till Poseidons fisk. Vi förfasas också över världsstjärnornas uppförande på Hotell Park Avenue och hinner även njuta av paradgatans nya vattenspel.

Under kvällen guidar Pether Ribbefors oss längs med Avenyn. Pether har i nästan tjugo år bedrivit stadsvandringar i staden, med humor och historia i fokus. Bland annat i det sägenomspunna Gathenhielmska huset vid Stigbergstorget. Han har också seglat från Kina med Ostindiefararen Götheborg, samt medverkat i flera evenemang ombord.

När: Torsdagen den 21 september
Tid: kl. 18.30-20.00
Samlingsplats: Stora Teatern
Sista anmälningsdag: Måndagen den 18 september
Anmäl dig HÄR

Pether Ribbefors guidar oss runt Avenyn

Låt oss hjärtsäkra Avenyn tillsammans! – Utbildning i Hjärt- och lungräddning (HLR)

Hjärt- och Lungräddning (HLR) – en kunskap som kan göra skillnad i en nödsituation.
Under detta tillfälle lär du dig teoretiskt och praktiskt hur du genomför HLR (Hjärt- och Lungräddning) och ger första hjälpen.
Lasse Tjörnvik, erfaren ambulanssjukvårdare och instruktör, föreläser om och lär ut HLR och första hjälpen. Kursmaterial lämnas ut vid kurstillfället Tänk på att ha oömma kläder på dig, då en del av undervisningen sker sittande på golvet.

När: Torsdagen den 5 oktober
Tid: kl. 07.30-09.30
Plats: Hos Kungsportsläkarna, Avenyn 33, våning 3
Sista anmälningsdag: Tisdagen den 3 oktober
Anmäl dig HÄR (begränsat antal platser, max 2 personer per företag)

Ledarskapskurser

Höstens ledarutbildning kommer att innehålla intressanta delar för att utveckla ditt ledarskap. Du får genom praktik och teori öva tillsammans med andra chefer och ta upp frågor som är viktiga för dig att reflektera kring gällande utvecklingssamtal och motiverande ledarskap. Genom 2 timmars morgonpass kan du utveckla dig själv som ledare!. Som utbildare och facilitator är Jenny Andersson, coach och ledarutvecklare, på plats för att du ska få ut det du önskar av dessa timmar.
Förkunskapskrav: Att du idag jobbar aktivt som ledare i din verksamhet.
Obs! Båda tillfällena bygger på varandra, du måste kunna medverka vid båda tillfällena. Därav bara en anmälningslänk. .
Anmäl dig HÄR
Sista anmälningsdag: Fredagen den 20 oktober

Motiverande ledarskap – skapa energi, kraft och glädje hos dina medarbetare genom kommunikation och lyhördhet

Hur kan du bidra till en känsla av motivation hos dina medarbetare? Vad är det som skapar detta? Genom att lyssna mer än man pratar som ledare är ett sätt att skapa motivation. Men vad ska man lyssna efter och vad är det man ska vara lyhörd för att se mer av för att hitta nycklarna till ett motiverande ledarskap? Dessa frågor belyser vi tillsammans för att du ska få fler verktyg som ledare att bidra med vilket skapar energi, kraft och glädje hos dina medarbetare och din personal.

• Verktyg att använda för ett motiverande ledarskap
• Kommunikation
• Värderingsstyrda organisationer, vad är det och hur gör andra?

När: Tisdagen den 24 oktober
Tid: kl. 8.30-10.30
Plats: Avenyn 10, våning 6

Utvecklingssamtal – hur man utvecklar medarbetaren och organisationen

Utvecklingssamtalet är ett regelbundet återkommande samtal mellan dig och din anställde där ni diskuterar igenom den anställdes och företagets situation. Ibland kan det kännas som att man inte får ut det man önskar som ledare kring ett sådant samtal. Kanske fastnar man i onödiga diskussioner som inte är lösningsfokuserade eller så är inte syftet och bilden tydlig av vad mer precist det är detta syftar till och hur man kan lägga upp det för att nå dit. Syftet är ju att utveckla din medarbetare och organisationen som helhet. Vi belyser vad som är viktigt att tänka på i ett utvecklingssamtal och hur du kan strukturera upp det för att lyckas skapa det som är syftet.
Utvecklingssamtalet ska leda till att ni tillsammans får en tydlig bild av:
• Hur din medarbetare har lyckats hittills
• Vad har varit bra – mindre bra
• Vad som förväntas framöver
• Vad som behöver förändras
• Inom vilka områden din medarbetare behöver utvecklas
• Hur utvecklingen ska gå till

När: Tisdagen den 14 november
Tid: kl. 8.30-10.30
Plats: Avenyn 10, våning 6


Jenny Andersson

Avenyföreningens Julfest

I slutet på november.
Inbjudan skickas ut till kontaktpersonen på respektive medlemsföretag.

Har hänt

Torsdag den 8 juni – Terasshäng och after work med utsikt över Avenyn

Under en härlig försommar kväll minglade vi på vår underbara terass med utsikt över hela Avenyn. Medlemmarna informerades om vad som hänt under våren och vad som är på gång till hösten.
EM i Ridsport som arrangeras den 21-27 augusti mitt inne i stan b.la. på Heden, var på plats och berättade om sommarens största evenemang i Göteborg.

Tisdag 2 maj – Fånga kunden med bättre bilder – hur du använder visuell kommunikation för att stärka ditt företags branding

Under kvällen fick vi lära oss fotograferingens skrivna och oskrivna regler och hur du med hjälp av dessa kan skapa bättre bilder enligt ditt företags mål och målgrupper. Inspiration och kreativitet bidrog fotografen och föreläsaren Jenny Jacobsson med.


Jenny Jacobsson, fotograf och utbildare inom fotografi

Onsdag 26 april – Avenyföreningens Årsmöte

Torsdag 20 april – Ta bättre produkt/imagebilder till din verksamhet – Kom igång med din systemkamera

Under en inspirerande kväll fick vi lära oss varför man ska använda en systemkamera, hur den fungerar och vilka funktioner som finns och hur du ställer in dem.
Allt för att vi ska bli bättre på att förmedla bildens budskap i våra företag.

Jenny Jacobsson, fotograf och utbildare inom fotografi

Onsdag 5 april – Årets städmorgon i centrum

5 april var det åter dags att samlas med tjänstemän och politiker i staden för den årliga städmorgonen. Liksom förra året tävlade Avenyn och Innerstaden om vem som lyckades plocka mest skräp och efteråt avnjöt vi en god frukost på Brasserie Lipp.

Onsdag den 22 mars Hot och våld – hur kan man förebygga och agera om det händer?

Under två timmar fick vi lära oss vad ett hot är, hur man definierar det och hur man hanterar ett rån. Hur kan man minimera riskerna och hur ska man agera om det händer.


Daniel Fridfelt, driftchef på Securitas och utbildare i säkerhet

Torsdag den 9 februari Hjärt- och lungräddning(HLR) – så kan du göra skillnad i en nödsituation!

En kunskap som kan göra skillnad i en nödsituation. Under morgonen lärde vi oss hur vi teoretiskt och praktiskt genomför HLR (Hjärt- och Lungräddning) med och utan hjärtstartare, hjälper någon med luftvägsstopp, ger första hjälpen, samt även första hjälpen vid hjärtinfarkt och stroke.


Lullan Backman, utbildare inom Hjärt- och Lungräddning (HLR)

Torsdag den 19 januari – Avenyföreningen 2017 – vad händer på Avenyn och för dig som medlem under året?

Under morgonen fick medlemmarna information om vad som är på gång i föreningen under 2017, gällande mål, utbildningar och events.
Joe & the Juice bjöd på stärkande juice shootar och hälsofrukost serverades.

Torsdag den 26 januari – Medlemsfrukost hos Nespresso boutique

Årets Avenyföretag 2016, Nespresso boutique bjöd in till medlemsfrukost.
Under morgonen bjöds vi på kaffe, historien om Nespresso samtidigt som vi lärde känna varandra.

_____________________________________________________

Tidigare aktiviteter

Se genomförda aktiviteter för respektive år:

2016
2015
2014
2013
2012