Medlemsaktiviteter

Händer under 2017

Fler aktiviteter kan tillkomma efter hand.
Du kan anmäla dig via länkar på denna sida så fort anmälningslänken ligger uppe. Vi skickar även ut separata inbjudningar till kontaktpersonen på varje företag via mail inför varje tillfälle. Utbildningarna och medlemsträffarna är kostnadsfria för medlemsföretagen, dock max 2 anställda per företag och utbildning/medlemsaktivitet om inget annat står på respektive tillfälle.

För utbildningarna gäller dock följande vid avbokningar:
Har du bokat plats och uteblir utan att ha meddelat oss, utgår en avgift på 450 kronor (ex. moms) per utebliven anmäld deltagare och tillfälle.

Terasshäng och after work med utsikt över Avenyn

Kom och fira in sommaren tillsammans med medlemmar och personal i Avenyföreningen.
I trevligt sällskap med lättare förtäring umgås vi under denna försommarkväll på vår underbara terass på Avenyn 10.

Avenyföreningen informerar om vad som hänt under våren 2017, vilka evenemang som sker under sommaren samt vad som händer för dig som medlem hösten 2017.

EM i Ridsport
Ett av de största evenemangen under augusti månad är EM i Ridsport som arrangeras mitt inne i stan b.la. på Heden, mellan den 21-27 augusti, 2017. Organisationen som anordnar EM-tävlingarna kommer och informerar om vad som händer i stan och hur du som verksamhet kan engagera dig och dra nytta av alla de besökare som då kommer.

När: Torsdag 8 juni
Tid: Drop-in från kl. 17 –
ca. 18.30 Avenyföreningen informerar
ca. 18.45 Presentation av EM i Ridsport
Plats: Avenyn 10, våning 6
Sista anmälningsdag: Tisdag den 6 juni
Anmäl dig och din kollega HÄR

After Work Avenyn – Exklusiv förhandsvisning hos Convendum för Avenyföreningens medlemmar

CONVENDUM öppnar på Avenyn 21 i Göteborg. Den 1 juli står det nyrenoverade huset med sju våningar och 5 000 kvadratmeter klart, framtidens kontor är här. CONVENDUM är ett coworking center i premiumsegmentet, som utöver öppna coworking-ytor erbjuder privata kontor, fullt utrustat konferenscenter, lounge, restaurang, café, musikstudios, showrooms och gym. Som medlem på CONVENDUM har man tillgång till all service och hela fastigheten på Avenyn 21, och även CONVENDUMs samtliga andra coworking centers i Sverige.

After Work – härligt mingel – presentation av Convendum – guidad visning

När: Onsdagen den 28 juni
Tid: Drop in från kl. 17
Presentation/visning ca. kl. 18. 30
Avslutning ca. kl. 20
Vi bjuds på lättare mat och drycK under kvällen.
Plats: Avenyn 21
Sista anmälningsdag: Torsdag 22 juni
Anmäl dig och din kollega HÄR

Summer Party

När: Onsdagen den 30 augusti
Tid: Drop in från kl. 17
Plats: Terassen på Avenyn 10, våning 6

Mer information kommer inom kort.

Avenyvandring – Skrönor och skandaler

1866 antogs en ny stadsplan för Göteborg utanför Vallgraven, och Avenyn kan därför sägas ha firat 150 år 2016. Sveriges kanske mest kända gata lämnar ingen oberörd, välkommen att följa med på en stadsvandring som svingar sig mellan skrönor och skandaler under ett och ett halvt sekel.

Stora Teatern gick i konkurs. Vapen smugglades fel. Och hemma hos Oscar Dickson blev Karl XV sur. Det finns många berättelser om paradgatan Avenyn och dess omgivningar. Här föddes idrottshuliganismen under 1800-talet och på Valand några decennier senare gjorde Carl Larsson skandal med nakenmåleri. Och vilka dubiösa inkomster hade egentligen Nya Alléns skapare? Under vandringen passeras flera statyer, vilka ruvar på märkliga historier – från Kopparmärra till Poseidons fisk. Vi förfasas också över världsstjärnornas uppförande på Hotell Park Avenue och hinner även njuta av paradgatans nya vattenspel.

Under kvällen guidar Pether Ribbefors oss längs med Avenyn. Pether har i nästan tjugo år bedrivit stadsvandringar i staden, med humor och historia i fokus. Bland annat i det sägenomspunna Gathenhielmska huset vid Stigbergstorget. Han har också seglat från Kina med Ostindiefararen Götheborg, samt medverkat i flera evenemang ombord.

När: Torsdagen den 21 september
Tid: kl. 18.30-20.00
Samlingsplats: Stora Teatern
Sista anmälningsdag: Måndagen den 18 september
Anmäl dig HÄR

Pether Ribbefors guidar oss runt Avenyn

Har hänt

Tisdag 2 maj – Fånga kunden med bättre bilder – hur du använder visuell kommunikation för att stärka ditt företags branding

Under kvällen fick vi lära oss fotograferingens skrivna och oskrivna regler och hur du med hjälp av dessa kan skapa bättre bilder enligt ditt företags mål och målgrupper. Inspiration och kreativitet bidrog fotografen och föreläsaren Jenny Jacobsson med.


Jenny Jacobsson, fotograf och utbildare inom fotografi

Onsdag 26 april – Avenyföreningens Årsmöte

Torsdag 20 april – Ta bättre produkt/imagebilder till din verksamhet – Kom igång med din systemkamera

Under en inspirerande kväll fick vi lära oss varför man ska använda en systemkamera, hur den fungerar och vilka funktioner som finns och hur du ställer in dem.
Allt för att vi ska bli bättre på att förmedla bildens budskap i våra företag.

Jenny Jacobsson, fotograf och utbildare inom fotografi

Onsdag 5 april – Årets städmorgon i centrum

5 april var det åter dags att samlas med tjänstemän och politiker i staden för den årliga städmorgonen. Liksom förra året tävlade Avenyn och Innerstaden om vem som lyckades plocka mest skräp och efteråt avnjöt vi en god frukost på Brasserie Lipp.

Onsdag den 22 mars Hot och våld – hur kan man förebygga och agera om det händer?

Under två timmar fick vi lära oss vad ett hot är, hur man definierar det och hur man hanterar ett rån. Hur kan man minimera riskerna och hur ska man agera om det händer.


Daniel Fridfelt, driftchef på Securitas och utbildare i säkerhet

Torsdag den 9 februari Hjärt- och lungräddning(HLR) – så kan du göra skillnad i en nödsituation!

En kunskap som kan göra skillnad i en nödsituation. Under morgonen lärde vi oss hur vi teoretiskt och praktiskt genomför HLR (Hjärt- och Lungräddning) med och utan hjärtstartare, hjälper någon med luftvägsstopp, ger första hjälpen, samt även första hjälpen vid hjärtinfarkt och stroke.


Lullan Backman, utbildare inom Hjärt- och Lungräddning (HLR)

Torsdag den 19 januari – Avenyföreningen 2017 – vad händer på Avenyn och för dig som medlem under året?

Under morgonen fick medlemmarna information om vad som är på gång i föreningen under 2017, gällande mål, utbildningar och events.
Joe & the Juice bjöd på stärkande juice shootar och hälsofrukost serverades.

Torsdag den 26 januari – Medlemsfrukost hos Nespresso boutique

Årets Avenyföretag 2016, Nespresso boutique bjöd in till medlemsfrukost.
Under morgonen bjöds vi på kaffe, historien om Nespresso samtidigt som vi lärde känna varandra.

_____________________________________________________

Tidigare aktiviteter

Se genomförda aktiviteter för respektive år:

2016
2015
2014
2013
2012